Rămâi conectat

Politică Administrație

După ce a rezolvat toate problemele de la Finanțe, Eugen Todorovici vine cu propuneri pentru Educație. Ministrul vorbește despre reducerea numărului de ore la anumite materii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Todorovici, vine cu propuneri legate de programa mult prea încărcată, susține acesta, a elevilor de gimnaziu și liceu. Senatorul a susținut, în cadrul unei întâlniri publice, că atât părinții, cât și elevii și profesorii își doresc o reducere a numărului de ore la anumite materii.

Eugen Teodorovici a vorbit despre reducerea numărul de ore la anumite materii fără a veni cu explicații suplimentare în acest sens.

Părinții, elevii și, probabil, Ministerul Educației doresc ca numărul de ore la anumite materii să se reducă, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precizând că unele nu se justifică, iar elevii sunt încărcați.

„Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se dorește acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, în cadrul unei întâlniri publice.

Ministrul Finanțelor nu a spus însă la ce materii se gândește.

În replică, un reprezentant al sindicatelor din educație i-a reamintit că multe materii au fost introduse prin inițiative parlamentare, considerându-se că sunt mai importante decât chimia, fizica sau biologia.

„Anumite inițiative pe linia Parlamentului, așa a fost continuu: să mai adăugăm niște discipline care sunt din ce în ce mai importante, că sunt mai importante decât fizica, decât chimia, mai importante decât biologia și eventual să lăsăm doar ce este interesant pentru unii și, poate, ușor. Vă puneți probleme că nu mai aveți cercetare? V-ați gândit cumva, pe la facultățile de fizică, efectiv bate vântul pe acolo? Că nu mai calcă nimeni? La lucrul ăsta v-ați gândit? Că veniți cu chestiile astea ușoare. Dar spuneți-mi și mie ce este ușor în viață? Vrei performanță, dar dacă se poate, să stai frumos acasă. Aceste lucruri nu sunt argumente”, a spus sindicalistul.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea