Rămâi conectat

Sport

După 7-1 cu Brazilia, Germania îşi aşteaptă partenerul pentru finala CM de fotbal 2014 *Messi sau Robben?

Tudor Stan

Publicat

în

Germania a produs masacrul în Brazilia, administrându-i ţării gazdă a Campionatului Mondial de olandaFotbal o lecţie de fotbal finalizată cu un scor neaşteptat, 7-1. Nemţii au zburdat aşeară pe terenul din Ble Horizonte, iar brazilienii fără Neymar şi Thiago Silva au suferit cea mai dură înfrângere din istorie, tocmai în faţa propriilor fani.

În această seara, de la ora 23.00, pe TVR 1, Argentina caută să spele ruşinea sud-americanilor în faţa europenilor, însă Messi va avea mult de muncit în faţa puternicei echipe a Olandei. Duelul se anunţă a fi unul extrem de puternic, cu un plus pentru olandezi care au demonstrat că au un lot unit şi compartimente exerimentate, atât în defensivă cât şi în ofensivă, mijlocul fiind „călcâiul lui Ahile” pentru naţionala lui Louis Van Gahl. De partea cealaltă, Argentina are o naţională extrem de puternică… de la mijloc în sus cu mari carenţe în defensivă, însă miza partidei împarte şansele de calificare în finala Campionatului Mondial 2014, 50-50. Dacă semifinala de aseară, în care Germania a zdrobit Brazilia, scor 7-1 a însemnat reeditarea finalei din 2002, şi partida din această seară este un duel care a mai avut loc în ultimul act al celei mai galonate competiţii de fotbal de pe planetă de-a lungul istoriei. Olanda a pierdut finala CM din 1978 în faţa Argentinienilor, iar în această seară caută răzbunare şi calea pentru primul trofeu de campioană.

Olanda şi Argentina au fost adversare în opt partide, „portocala mecanică” învingând în patru, iar „pumele” în unul singur (1978), alte trei încheindu-se nedecis. În 1974, Olanda a surclasat Argentina cu 4-0, în faza a doua, ajungând apoi în finală, pe care a pierdut-o în fața Germaniei. Argentina a câştigat finala din 1978 (3-1, după prelungiri), în 1998, în sferturile ediției din Franța, Olanda a trecut cu 2-1 de Argentina, iar în 2006, cele două echipe au remizat (0-0) în grupă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea