Rămâi conectat

Curier Județean

După 22 de ani de la revoluţie, locuitorii satului Veseuş şi-au văzut visul împlinit!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Se ştie că satul Veseuş este locuit în procent de 82,7 la sută de populaţie de etnie romă, pe lângă populaţia de etnie română şi maghiară, rromii fiind nevoiţi să parcurgă o distanţă de 8 km pe jos printre pietre şi noroaie până la drumul asfaltat DJ 107, care face legătura cu Jidveiul.
Atunci când trebuia să plecăm la oraş, la primăria din Jidvei sau la doctor, pentru a ne rezolva diferite probleme sociale sau de sănătate, trebuia să luăm cu noi două perechi de încălţăminte, că să nu ne facem de ruşine, că eram plini de noroi; chiar dacă suntem rromi, români sau maghiari dintr-un sat uitat de lume şi nouă ne place să fim curaţi şi ordonaţi.
Să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă domnului primar ing. Nemeş Nicolae, care ne-a împlinit un vis ce durează de 22 de ani. Primarul Nemeş a fost singurul primar care nu doar a promis cum au făcut ceilalţi primari, ci a trecut şi la fapte, realizând şi acest obiectiv, printre multe altele, pentru satul Veseuş, cum ar fi dispensarul uman dotat cu aparatură medicală modernă, asfaltarea a 1,3 km de străzi interioare în comunitatea compactă de rromi, grup social modern la căminul cultural şi dotarea acestuia cu veselă nouă, construirea noii şcoli generale, pietruirea străzilor din interiorul satului, betonarea drumului spre cimitir şi Biserica Ortodoxă şi, nu în ultimul rând, a contribuit din plin la atragerea de investitori în vederea înfiinţării fermelor de vie şi plantaţii de alun, unde vor lucra cetăţeni ai satului Veseuş. Această realizare va deschide pentru toată lumea o nouă viziune asupra satului Veseuş şi de aceea pe această cale vrem să-l asigurăm pe domnul primar că suntem alături de el şi la bine, şi la greu.

Cu mulţumiri, cetăţenii satului Veseuş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea