Duel Alba – Brașov, în barajul de promovare în Liga a 3-a! Dubla este programată în 13 și 20 iunie 2020

Echipa campioană a Ligii a 4-a Alba și-a aflat posibilul adversar la barajul de promovare în Liga a 3-a. Astfel, în dubla prevăzută în 13 și 20 iunie 2020, CS Ocna Mureș sau CS Universitatea Alba Iulia, vor da piept cu campioana județului Brașov, o premieră în disputele interjudețene de accedere în eșalonul terț.

Este posibil un duel cu Corona Brașov, pe a cărui bancă tehnică este fostul antrenor al Metalurgistului Cugir, Călin Moldovan.

INFORMARE COVID-19

„Plecăm cu șansa a doua, indiferent cine va reprezenta Alba. Pentru că în Brașov nu există fotbal de nivel superior, iInteresul se focalizează pe Liga a 3-a și Liga a 4-a. Există calitate fotbalistică, în condițiile în care sub Tâmpa sunt și școli de fotbal ce produc jucători”, a declarat Gabriel Cotoară, antrenorul „Sodei dragă”.

Împerecherea este Sibiu – Harghita, Alba – Brașov, Mureș – Covasna.

Conform informațiilor furnizate de FRF, s-au stabilit detaliile organizării și desfășurării jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2020/ 2021. Tragerea la sorți a duelurilor pentru accederea în viitoarea ediție a eșalonului terț a avut loc astăzi, iar campioana din Alba va întâlni echipe din Regiunea 3 Centru, posibili adversari fiind din județele Brașov, Mureș, Covasna, Harghita sau Sibiu, mecurile fiind programate în 13 și 20 iunie 2020.

Dar iată cum se prezintă situația, în acest moment, în Brașov (după 15 etape): 1. Precizia Săcele 40 p, 2. Corona Brașov 39 p, 3. Colțea Brașov 37 p: În Alba, la mijlocul stagiunii, pe primele două poziții sunt CS Ocna Mureș – cu 38 de puncte și CS Universitatea Alba Iulia – cu 35 de puncte, cele două contracandidate la câștigarea Ligii a 4-a având sanse majore să reprezinte județul la baraj, ținând cont de diferența din ierarhie (Performanța Ighiu iernează pe treapta a treia a podiumului, cu 30 de puncte).

Cele 41 de județe plus Municipiul București au fost împărțite în 7 regiuni, astfel: *Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui; *Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj; *Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu; *Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi; *Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa; *Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova; *Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea.

Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare sunt: sâmbătă, 13 iunie 2020, ora 18.00, turul, și sâmbătă, 20 iunie 2020, ora 17.30, returul. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.

În anii anteriori, după decizia FRF de a împărți campioanele județene în regiuni, reprezentantele județului Alba au obținut următoarele rezultate, după cum urmează: *2019: Sportul Petrești – CSM Tg, Mureș (Mureș) 0-6 și 2-3; *2018: CS Ocna Mureș – Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita), campioana din Alba a promovat fără baraj.

Șapte sezoane la rând campioanele județului au acces în eșalonul superior, rezultând un veritabil record național, șirul succeselor rupându-se vara trecută. Astfel, au promovat Europa Alba Iulia (2012, 2-0, la Oradea, cu Vulturii Vultureni – Cluj), Metalurgistul Cugir (2013, 4-0, la Oradea, cu Rapid Jibou – Sălaj), Industria Galda de Jos (2014, 6-5, după loviturile de departajare, la Deva, cu ACS Ghiroda – Timiș), Performanța Ighiu (2015, cu Progresul Pecica – Arad, 1-1 și 5-0), Mureșul Vințu de Jos (2016, cu Mureșul Luduș – Mureș, 1-0 și 3-0), Șurianu Sebeș (2017, cu Viitorul Caransebeș – Caraș Severin, 2-1 și 3-1). Din păcate, din diverse motive, două echipe nu au activat pe a treia scenă, deși și-au câștigat acest drept, respectiv Mureșul Vințu și Șurianu Sebeș, desființându-se ulterior.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...