Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba va controla documentele de mișcare pentru animalele puse în vânzare în târgurile județului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Targ de animale la CugirÎn următoarea perioadă, inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor intensifica acțiunile de control în târgurile de animale din județ. Reprezentantul instituției reamintește tuturor proprietarilor și deținătorilor de animale despre obligativitatea identificării corespunzătoare a fiecărei specii.

În acest sens, deținătorii de animale au obligația, la ieșirea animalelor din exploatație, de a avea asupra lor următoarele documente:

– Pentru specia bovină: pașaportul și formularul de mișcare;

– Pentru specia suină: certificatul sanitar veterinar și certificatul de tip mamă

– Pentru animalele din specia cabalină: pașaport;

În cazul  în care proprietarii sau deținătorii de animale nu vor putea prezenta organelor de control și inspecție sanitar veterinara formularele/ documentele de mișcare a animalelor menționate mai sus, vor fi  aplicate sancțiuni conform Hotărârii de Guvern nr.  984/2005.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea