Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: CONTROALE înainte de Paște, la magazine precum carmangerii și măcelării, pentru protecția cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba au început efectuarea controalelor specifice din perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale cu scopul de a proteja sănătatea consumatorilor și de a preveni apariția unor episoade de toxiinfecții alimentare.

În perioada Sărbătorilor Pascale consumul unor cantități de alimente de origine animală crește. Este, astfel, necesară dispunerea unor măsuri specifice pentru protejarea intereselor cumpărătorilor, precum intensificarea controalelor în vederea verificării condițiilor sanitare-veterinare în care sunt produse, depozitate și valorificate carnea de miel, ouăle destinate consumului uman și alte alimente care se consumă în perioada Sărbătorilor Pascale.
Controalele efectuate de inspectorii DSVSA Alba se concentrează în principal pe prevenție și consilierea operatorilor din industria alimentară. Sancțiunile contravenționale sunt acordate în momentul în care deficiențele constatate inițial nu au fost remediate în intervalul de timp stabilit sau pun în pericol sănătatea consumatorilor.

În această perioadă vor fi intensificate verificările în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în următoarele categorii de unități de vânzare cu amănuntul (în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 și de reglementările privind instituirea măsurilor): carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică de tip pizzerii, cantine, unități de catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, cafenele, unități de tip supermarket, magazine și depozite alimentare etc.

În perioada 22 martie – 1 mai 2021 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din județul Alba vor lucra și în zilele de sâmbătă și duminică, astfel încât sănătatea consumatorilor să fie protejată.
O atenție deosebită va fi acordată în această perioadă condițiilor de sacrificare a mieilor, procesării, transportului și depozitării cărnii de miel, modului de producere și comercializare a ouălor și produselor din ouă destinate consumului uman, laptelui și produselor din lapte, dar și vânzării peștelui și produselor din pescuit (având în vedere apropierea sărbătorilor religioase Bunavestire și Florii).

În paralel, în trafic, alături de reprezentanții Poliției Alba, vor fi efectuate controale pentru verificarea respectării condițiilor de transport a mieilor (condițiile de igienă, documentele de autorizare a mijloacelor auto utilizate pentru transportul acestor animale, documentele însoțitoare – certificate veterinare care să ateste sănătatea mieilor etc.).
DSVSA Alba transmite cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar: aceasta înseamnă că atât produsele de origine animală şi non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică. Este interzisă comercializarea produselor şi alimentelor de origine animală în spaţii neautorizate sanitar-veterinar.

Îi încurajăm pe toți operatorii economici să se adreseze medicilor veterinari din cadrul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale din județ, dar și la DSVSA (strada Lalelelor, nr. 7A, Alba Iulia) dacă au nevoie de informare, îndrumare și consiliere, iar pe consumatori să sesizeze posibile nereguli care vizează siguranța alimentelor, la nr de telefon – 0258 835 915.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea