Rămâi conectat

Curier Județean

DSP Alba inițiază proiectul ”Caravana Sănătății” pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației și creșterea acoperirii vaccinale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, în parteneriat cu Asociația Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni, inițiază, miercuri, la Câmpeni, proiectul ”Caravana Sănătății”, care vizează îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Alba, dar și creșterea acoperirii vaccinale până la valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

Prima acțiune organizată în cadrul proiectului ”Caravana Sănătății” are loc, astăzi, în orașul Câmpeni – Capitala Țării Moților – unde, sub sloganul ”Sănătate pentru moți, sănătate pentru toți”, în sala de ședințe a primăriei va fi organizat un workshop, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului județean, primăriilor care au asistență medicală comunitară, Spitalelor Orășenesc Cîmpeni, de Boli Cronice Cîmpeni, Orășenesc Abrud, APA CTTA Alba, Colegiului Medicilor, Asociației Medicilor de Familie Asclepios, ai OAMGMAMR, filiala Alba, dar și medici de familie.

În cadrul workshopului se va vorbi despre eficientizarea implementării Programelor Naționale de Sănătate, implicarea asistenței medicale comunitare în mai multe acțiuni de sănătate publică, importanța vaccinării și va fi prezentat proiectul ”Apa, izvor de sănătate”.

Acțiuni similare, dar și alte tipuri de acțiuni care urmăresc prevenirea îmbolnăvirilor, vor fi derulate în mai multe localități din Munții Apuseni, dar și la Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebeș, Aiud, Ocna Mureș. Acesta vor fi urmate de campanii de vaccinare și alte acțiuni de sănătate publică. Proiectul ”Caravana Sănătății” se va derula pe parcursul mai multor luni.

”Caravana Sănătății urmărește îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din județul Alba, respectiv creșterea acoperirii vaccinale la valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, protejarea sănătăţii populaţiei împotriva principalelor boli transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinarea grupelor eligibile, protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc, îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin promovarea unui stil de viaţă sănătos, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătățirea sănătății mamei, copilului, dar și promovarea unui stil de viață sănătos”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”Oamenii care locuiesc în Munții Apuseni au nevoie, de servicii medicale de calitate și protecție împotriva îmbolnăvirilor, la fel ca oricare alt cetățean al acestei țări. Zonele sunt izolate, greu accesibile, atât pentru pacienți cât și pentru medicii de familie din zonă, iar accesul este dificil de realizat cu mijloacele proprii. În acest context dorim să venim în întâmpinarea nevoilor de servicii de sănătate pentru toți locuitorii zonei, de la bunici la nepoți, motiv pentru care serviciile noastre se vor adresa tuturor categoriilor de vârstă. Dorim să avem alături de noi toți medicii de familie care deservesc zona Munților Apuseni, și nu numai, medici specialiști, voluntari, asistența medicală comunitară și școlară, si desigur unitățile administrativ-teritoriale de la nivelul județului, care cunosc cel mai bine nevoile de servicii de sănătate ale populației. Ne bucurăm că avem alături de noi parteneri cu o vastă experiență și cu resursele necesare pentru a duce sănătate oamenilor din comunitatea noastră”, a declarat Daniela Dreghici Popa, coordonator de proiect și director executiv adjunct la DSP Alba.

Asociația Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni va contribui la Caravana Sănătății cu Cabinetul medical mobil, care se va deplasa în teritoriu împreună cu personalul medical asigurat prin rețeaua de medicină de familie, medici specialiști și asistență medicală comunitară, în special în zone rurale sau cu acces deficitar la servicii medicale. Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general și dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.

”În cei peste 6 ani de când funcționează cabinetul medical mobil, acesta și-a dovedit cu succes utilitatea. Ne încântă faptul că autoritățile publice au înțeles importanța proiectului nostru pentru oamenii din aceste zone și apreciem deschiderea lor. Împreună putem avea grijă de locuitorii județului Alba!”, a menționat Ionică Mocan, reprezentantul Asociației Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni.

În cadrul proiectului sunt implicați medici de familie, medici specialiști, asistenți medicali comunitari, asistenți medicali, școlari și mediatori sanitari, iar beneficiari vor fi copii, adolescenți, femei gravide, adulți și deopotrivă vârstnici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea