Rămâi conectat

Actualitate

DSP Alba avertizează: Primăriile din zonele rurale trebuie să verifice calitatea surselor de apă pentru populaţie!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, în 22 martie, la sediul DSP Alba a fost organizată ieri o conferinţă de presă la care au participat şeful acestei instituţii, dr. Horea Timiş, Dumitru Goţia din partea SC Apa CTTA Alba şi purtătorul de cuvânt, dr. Cristina Galoş.
Vestea bună, sosită atât din partea DSP Alba cât şi din partea CTTA Alba este că acum cele două instituţii au în dotare aparatură de înaltă performanţă, care le-a transformat laboratoarele de testare a calităţii apei din laboratoare autorizate în laboratoare acreditate.
În laboratorul DSP Alba au fost analizate, în 2011, 1181 probe de apă. Dr. Timiş a precizat că cele mai multe nereguli au fost depistate în probele provenite din sursele publice locale, unde din 71 de probe au fost validate doar 21. În acest context, directorul DSP Alba a atras atenţia asupra faptului că doar un număr mic de primării (cele de comune mai ales) au solicitat analize contra cost (conform Legii 311/2004, art. 14) pentru sursele de apă arondate administraţiei publice locale, în mare parte acestea situându-se în zonele rurale şi de munte.
Pentru a preveni eventualele îmbolnăviri în rândul populaţiei care consumă apă din surse publice neverificate, inspectorii de la DSP Alba vor înmulţi controalele în această lună la instalaţiile centrale şi locale de distribuţie a apei potabile, în special în zonele de munte. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea