DSP Alba: AMENDĂ de 30.000 de lei la Centrul de dializă Alba pentru NERESPECTAREA normelor de protecție a personalului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Direcția de Sănătate Publică Alba a transmis că Centrul de dializa, SC Nefromed Dialysis Centers SRL, din Alba Iulia a fost sanționat contravențional cu 30.000 de lei pentru nerespectarea în totalitate a recomandărilor sanitare. Normele de protecție a personalului nu au fost respectate, cu toate că cei de la unitate au fost avertizați încă de la începutul epidemiei de aceste riscuri. În continuare se lucrează la probe.

„După finalizarea verificărilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de dializa – SC Nefromed Dialysis Centers SRL din Alba Iulia, s-a constatat că nu au fost respectate in totalitate recomandările DSP Alba transmise în data de 27.03.2020.

ELIT

Pentru aceasta neconformitate a fost sancționată unitatea cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei conform prevederilor HG 857/2011, art.30 lit.h.

Au fost transmise recomandari de catre medicii epidemiologi din cadrul DSP Alba pentru creșterea nivelului de protecție a personalului medical si a pacienților dializati”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba.

Centrul de dializă din Alba Iulia se confruntă cu probleme foarte grave, după ce, în urmă cu câteva zile, numai puțin de 10 persoane, printre care 7 pacienți cu dializă și 3 personale medicale au fost confirmate  cu COVID-19.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419