Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DREPT LA REPLICĂ: Mulți consilieri din Aiud vor ca ședințele să fie filmate. Dar profesionist, doamna Ionela Danciu, nu amatoricesc cu telefonul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doamna Danciu Ionela, educația celor 7 ani de acasă m-a învățat ca atunci când port un dialog să o fac civilizat. Spectacolul grotesc pe care-l jucați atât de ieftin nu face cinste mandatului de consilier. Doamna Danciu Ionela, nu o dată ați adresat întrebări unor consilieri, iar când vi s-au oferit răspunsuri, v-ați ridicat privirea înspre tavan sau înspre nicăieri, ați  mimat ignoranța față de interlocutor. V-ați ridicat, plimbând-vă prin sală. Oare nu e mai decent să fim civilizați și să ne respectăm reciproc? În interesul cetățeanului, precum am jurat.

primaria-aiudDREPT LA REPLICĂ: La articolul cu titlul ”În Consiliul Local Aiud se aplică legea PUMNULUI în gură! Ședințele nu pot fi înregistrate audio/video!” apărut online pe adresele www.ziarulunirea.ro în data de 21.12.2016

Ședințele de Consiliu Local sunt publice, ușa salii I.C. Brătianu e permanent deschisă în timpul ședințelor, astfel că fiecare cetățean e liber să aleagă dacă dorește să participe sau nu. Sunt cetățeni care au participat și vă pot confirma asta.

În ultima ședință de consiliu nu a fost supus votului dacă să se filmeze sau nu ședința, doamna consilier. Atenție la nuanțe, e puțin sensibilă zona și n-ar trebui să derapăm gratuit doar de dragul de a ne erija în salvatorii patriei. Ați întrebat dacă VĂ puteți filma. Dumneavoastră, cu telefonul. Smart. Pentru spectacol. Să fiți actor principal, dumneavoastră. Nu cetățenii. Să asiste cum vă dați în stambă.

Ce s-a întâmplat ulterior, spre corecta informare a opiniei publice? Președintele de ședință a cerut să fie citit textul de lege, pentru a afla dacă putem permite sau nu filmarea. A fost citit. Am înțeles că nu este permis. Simplu. Apoi s-a supus votului dacă sunt sau nu de acord să vă puteți filma. Acești consilieri, despre care faceți vorbire, nu au decis ca aiudenii să nu vadă sau să audă nimic. Au decis să respecte legea.

Vrem să se afle ce se întâmplă în Consiliul Local, tocmai de aceea canalele de comunicare pe care le avem la dispoziție, consiliul și administrația, mustesc de informații. Doamna consilier, la finalul ședinței, s-a ciocnit un pahar de vin pentru că ne întâlneam ultima dată în acest an și ne-am urat, unii altora, Sărbători fericite, cum e datina la români. Am împărtășit idei, pentru că trebuie să fim o echipă. Știți cine e în centrul atenției? Cetățeanul. Aiudeanul. Aiudul în sine. Dumneavoastră ați lipsit, și ne-ați urat, în articol, să ne stea în gât. Surpriză, nu ne-a stat.

Nu sunt arogant, doamna Danciu Ionela, când respect legea. În schimb da, sunt disperat să facem ceva pentru Aiud. Fapte, acțiuni, proiecte, nu doar postări, filmări, fotografii, like and share. Comment? No comment.

Da, doamna consilier, nu-i un secret să vă informez că mulți dintre consilierii locali ne dorim să avem implementat, în cadrul Primăriei, un sistem prin care ședințele de Consiliu Local să fie filmate, chiar transmise live. Dar profesionist, doamna Danciu Ionela, ca la carte. Nu amatoricesc, cu telefonul, în care să ne filmăm propriul chip să-l facem public, precum făcea Narcis, odată. Știți povestea, nu?

Vestea proasta e însă că după ce ședințele de Consiliu Local vor fi filmate, nu dumneavoastră veți fi vedeta.

P.S. Pe de-o parte regret că nu v-am dat voie să filmați, aiudenii ar fi asistat live la momentul în care ați votat împotriva proiectului pentru locuințe ANL, argumentându-vă gestul de faptul că nu vă regăseați ca și inițiator de proiect. Ăsta da interes cetățenesc, stimabilă doamnă. Știți cum îmi permit să definesc votul împotrivă? Va-ni-ta-te! Așa, pe silabe.

Consilier local PNL în Consiliul Local al Municipiului Aiud

Cosmin GEORGIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea