Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Drept la replică| Carrefour România răspunde acuzelor conform cărora NU ar fi aplicat înțelegerea de scădere a prețului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drept la replică| Carrefour România răspunde acuzelor conform cărora NU ar fi aplicat înțelegerea de scădere a prețului

În ceea ce privește articolul dumneavoastră din data de 4.08.2023 cu privire la implementarea Ordonanței de Urgență ce vizează plafonarea adaosului comercial în magazinele de retail la produse esențiale din 14 categorii, compania Carrefour România își exprimă dreptul la replică în vederea corectării unor informații incorecte prezente în materialul publicației Ziarul Unirea.ro

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, din data de 1 august, compania a răspuns solicitării autorităților de a plafona adaosul comercial la produse esențiale, cum ar fi pâine albă, lapte de vacă, brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, mălai, ouă de găină calibrul M, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui și porc, legume și fructe proaspete. Aceste produse vor fi semnalizate corespunzător la raft, pentru a facilita identificarea lor rapidă de către toți clienții, iar mai multe informații sunt disponibile pe site-ul carrefour.ro.

Cele două produse menționate în articol – respectiv ceafă de porc și puiul cu creștere lentă nu sunt incluse în cele 14 categorii de produse prevăzute de Ordonanța de Urgență. Aceasta face referire doar la anumite produse din cele 14 sortimente și nu la toată categoria. În cazul categoriei de carne proaspătă limitările de adaos se aplică la un număr de produse de pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard) și porc (carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc).

Prevederile Ordonanței de Guvern fac referire la limitarea adaosului comercial, și nu la reduceri de preț efectiv, care se aplică la nivelul întregului lanț de aprovizionare – procesatori, distribuitori și retaileri. Astfel, Carrefour România a solicitat furnizorilor din categoriile vizate limitarea adaosului cu impact negativ asupra prețului. Din 1 august, compania Carrefour România a aplicat limitarea adaosului său comercial pe toate produsele menționate în OUG. În timp ce suntem determinați să participăm activ în cadrul acestui proces, considerăm că este esențial ca toate părțile implicate să își asume responsabilitatea ce le revine, astfel încât aceste măsuri să fie implementate integrat și să aibă un impact pozitiv major asupra consumatorilor noștri.

În plus, Carrefour România implementează permanent promoții suplimentare săptămânale pentru o varietate de produse, pentru a diversifica și face mai accesibil coșul de cumpărături al românilor. Campania Top 100 produse Hit, prin care oferim zilnic 100 de produse alimentare, proaspete sau de uz casnic la cel mai mic preț de pe piață, garantat; Bonul de Weekend, prin care, în fiecare weekend, oferim 20% reducere la patru categorii de produse, sub formă de voucher la următoarea sesiune de cumpărături sunt printre cele mai apreciate de către clienții noștri.

În acest weekend, spre exemplu, dincolo de limitarea adaosului comercial pe categoriile propuse de OUG, în cadrul campaniei Bonul de weekend din hipermarketurile Carrefour s-a oferit 20% voucher reducere la achiziția tuturor legumelor și fructelor românești. Mai mult, am aplicat reduceri suplimentare la sortimente din producția proprie pe categoria brutărie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea