Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Dragoste oarbă”: Cum a fost „vrăjit” un bărbat plecat la muncă în Germania, de către o femeie întâlnită pe un site de matrimoniale

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Dragoste oarbă”: Cum a fost „vrăjit” un bărbat plecat la muncă în Germania, de către o femeie întâlnită pe un site de matrimoniale

O idilă stârnită pe un site de matrimoniale a adus un bărbat, care se afla la muncă în Germania, ca victimă într-un dosar de înșelăciune. Acesta a cunoscut o femeie în cadrul site-ului, care l-a convins să trimită sume de bani folosind pretexte false.

Faptele au avut loc în prima parte a anului 2020, recent fiind finalizat și dosarul penal. Femeia în vârstă de 27 de ani a fost condamnată definitiv, la Curtea de Apel Alba Iulia, la 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani.

Bărbatul a cunoscut-o pe femeie la începutul lunii mai 2020, prin intermediul unui site matrimonial și a continuat, o perioadă de timp, să vorbească cu aceasta prin intermediul unei rețele de socializare. Cei doi au dezvoltat o relație virtuală și au purtat discuții în legătură cu deplasarea femeii în Germania, pentru a se întâlni.

În realitate, femeia nu a avut niciun moment intenția de a părăsi România și a decis să pună în aplicare un plan pentru a obține bani de la prietenul virtual. Astfel, în 8 mai 2020, i-a cerut acestuia să îi trimită suma de 150 de euro pentru a-şi achita biletul de călătorie spre Germania, lucru care s-a și întâmplat.

În ziua următoare, femeia i-a comunicat victimei sale că a plecat spre Germania și se află în vamă, însă nu putea intra pe teritoriul Germaniei, întrucât figura în evidenţe cu o amendă contravenţională neachitată.

„Pentru a oferi mai multă credibilitate afirmaţiei, a expediat părții civile, prin intermediul telefonului, o imagine reprezentând o sancțiune contravențională în cuantum de 673,60 euro, pe care o primise la un moment dat în Germania, astfel că i-a solicitat acesteia să-i trimită suma de 300 euro, minimul pe care ar fi trebuit să-l achite pentru a i se permite accesul pe teritoriul Germaniei”, se precizează în dosar.

Bărbatul a fost de acord și a trimis, în aceeaşi zi, suma de 300 euro, prin intermediul unei firme de transfer bani, pe numele unei rude a așa-zisei prietene.

„După ce a aflat că a primit banii, în cursul aceleiași zile, fără a solicita alte sume de bani, inculpata a comunicat părții civile faptul că, pentru a putea intra în Germania, amenda trebuia achitată integral şi că nu i se permitea să treacă graniţa în Germania, astfel că nu va mai ajunge la aceasta”, se mai susține în hotărârea instanței de judecată.

La acel moment, bărbatul a realizat că a fost victima unei înșelăciuni și a solicitat restituirea sumelor transferate, în caz contrar, spunându-i că o va da în judecată.

Acesta a depus plângere penală pe numele femeii. Identificată de polițiști, a fost anchetată și trimisă în judecată pentru infracțiunea de înșelăciune. Pe lângă condamnarea penală, a fost obligată să restituie victimei sale suma de 487 de euro și să îi plătească 200 de ero cheltuieli de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea