Rămâi conectat

Actualitate

„Dragonu” vrea în arest la domiciliu. Cum vrea cel mai important furnizor de canabis din Alba Iulia înapoi în libertate

Publicat

în

„Dragonu” vrea în arest la domiciliu. Cum vrea cel mai important furnizor de canabis din Alba Iulia înapoi în libertate

Un infractor periculos considerat de anchetatori cel mai important furnizor de canabis pe piața din Alba Iulia vrea în libertate. Dura George Virgil Alin, poreclit Dragonu, este judecat pentru 321 de acte materiale de trafic cu substanțe psihoactive (etnobotanice), 26 de acte materiale de trafic de droguri (canabis) și camătă.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost eliberat condiționat în anul 2015, preocupările ulterioare fiind tot pe linia traficului de droguri și etnobotanice, activitate care reprezenta singura sa sursă de venit.

”Presupusele acte infracționale au avut loc în condițiile în care inculpatul se afla la propriul domiciliu și în condițiile în care aceste acuzații sunt dublate, triplate chiar, în alte domenii cum ar fi camătă și trafic de droguri. Aceste circumstanțe fac ca la ora actuală să se constate, fără dubiu, că un astfel de inculpat, care dovedește că nu a învățat nimic, nu din măsurile preventive care i s-au aplicat în trecut ci din chiar pedepsele anterioare.

Electrica Furnizare Discount

Nu prezintă niciun fel de garanție cu privire la lăsarea lui într-o măsură mai puțin severă decât arestul preventiv, având în vedere și un anumit anturaj care se pare că este constituit preponderent din persoane care consumă sau care contribuie într-un fel la propagarea acestui tip de criminalitate sau infracționalitate”, susțin procurorii care au cerut respingerea cererii de eliberare din arest preventiv.

Dragonu este după gratii din octombrie 2020, când au avut loc percheziții la domiciliul acestuia și la o altă persoană. În ianuarie 2021, acesta a fost trimis în judecată alături de tatăl său, Dura Ghiță Simion și Pop Marius Gabriel.

”Din răspunsul organelor fiscale rezultă că inculpatul a câștigat de vreo două ori din pariuri, fără a se cunoaște câți bani a pariat, de unde a avut banii respectivi, însă în afară de asta, nu a câștigat nimic. Există o presupunere rezonabilă că inculpatul a avut o preocupare constantă pentru a-și obține toate veniturile, din trafic de substanțe interzise”, mai afirmă anchetatorii de la DIICOT.

Droguri și camătă

Pentru a convinge instanța, Dragonu a susținut că a avut un grup de prieteni cu care a consumat la el acasă droguri, fiind forțat să recunoască acest lucru. A mai afirmat că are o problemă medicală, iar operația nu poate fi realizată în sistem penitenciar, deși a încercat și a făcut demersuri în acest sens. A declarat că ”nu poate să-și miște mâna iar termenul pentru realizarea operației a fost depășit cu 14 luni”.

În afară de infracțiunile de trafic de droguri săvârșite în perioada 2018 – 2020, procurorii au mai reținut patru fapte de camătă. Astfel, în perioada 2019 – 2020, Dura George a acordat în mod repetat, cu titlu de împrumut sume cuprinse între 2.000 lei și 10.000 lei, fără drept, dobânda percepută fiind de 30-40% pe lună.

”Starea de pericol pentru ordinea publică este configurată în primul rând de gravitatea faptelor comise, caracterul continuu al acestora, persistența infracțională dovedită și riscul foarte mare de reiterare a comportamentului infracțional, având la acest moment serioase indicii și probe că inculpatul are drept singură sursă de venituri traficul de substanțe interzise. Și prin prisma antecedentelor penale ale inculpatului, instanța a apreciat că există un risc real ca inculpatul să împiedice înfăptuirea justiției și există pericolul ca luarea unei măsuri preventive mai ușoare – arestul la domiciliu să tulbure opinia publică”, a menționat Curtea de Apel Alba Iulia în hotărârea din 30 august 2021, prin care a respins definitiv cererea de plasare în arest la domiciliu.

Cerere nouă de eliberare din arest

Instanța consideră că o măsură preventivă mai ușoară ar tulbura ordinea publică și ar crea în rândul membrilor comunității un sentiment de teamă, de neliniște că acesta ar putea comite alte infracțiuni de același gen.

Magistratul a motivat decizia prin ”suspiciunea că acesta a deținut și comercializat noi substanțe cu efect psihoactiv (etnobotanice) și droguri de risc (canabis) la locuința sa ori în spații publice, către un număr mare de persoane, urmărind obținerea de venituri ilicite nu doar prin infracțiunile la regimul drogurilor, ci și prin activitățile de cămătărie, exploatând vulnerabilitățile de natură financiară ale persoanelor vătămate, printr-un număr mare de acte materiale și cu persistență în timp”.

Între timp, Dragonu a formulat o nouă cererea de eliberare din arest, care urmează să fie judecată de Tribunalul Alba.

Sursa: ziare.com

Publicitate

Actualitate

Ora de iarnă 2021: Când se dă ceasul înapoi în acest an

Publicat

în

Ora de iarnă 2021: Când se dă ceasul înapoi în acest an

Când se trece la ora de iarnă. Ceasul se dă înapoi cu o oră în ultima duminică din octombrie, astfel că această zi va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

Când se trece la ora de iarnă. România trece la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie, sâmbătă spre duminică. Ora 4, duminică dimineața, devine ora 3.

În consecință, duminică, 31 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore. Ora de iarnă este o măsură administrativă care se aplică în Europa, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.

Electrica Furnizare Discount

Sistemul schimbării între ora de iarnă şi cea de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. Ora de iarnă este considerată, însă, ora standard.

Când se trece la ora de iarnă. Motivația din spatele deciziei

Explicația este că introducerea orei de vară a fost motivată de creşterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui şi era extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Ţările europene au adoptat acest sistem în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piaţa petrolului apărute în anii 1970.

La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 03.00 devine ora 04.00), în timp ce la ora de iarnă operaţiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră şi ora 04.00 devine ora 03.00. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi (GMT) – Greenwich Mean Time, va fi de două ore în timp ce în perioada orei de vară este de trei ore.

Citește mai mult

Actualitate

Dan Barna, despre USR: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că au murit luptând a făcut să fie respectați”

Publicat

în

Dan Barna, despre USR: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că au murit luptând a făcut să fie respectați”

Dan Barna, propunerea USR pentru funcția de ministru de Externe, a dat de înțeles că partidul începe să crească în sondaje. Barna a insistat, din nou, că USR e singurul partid responsabil din această criză politică, deoarece e singurul care a venit cu o propunere de premier și și-a asumat guvernarea.

Acesta a mai spus că e irelevant ce comentează unii sau alții, important e ca țara să iasă din criză. „De 5.000 de ani lumea funcționează la fel: sunt unii care stau verticali și o grămadă care leșină de comentarii pe după fuste. Despre asta e vorba, asta se întâmplă azi în România”, a mai spus Barna.

„Ceea ce vă spun e un lucru foarte clar pe care, din fericire, și am văzut niște sondaje, românii îl văd foarte limpede: există un partid care-și asumă guvernarea în situație de pandemie – ăla e USR – și premierul desemnat e Cioloș. Ideea că ne dăm și noi deoparte că ce-o să zică, o să comenteze un analist sau altul….România are nevoie de guvernare azi. Opiniile procesele, amenințările dacă se iau măsuri dure pot fi făcute după ce trecem de criză. Hai să ieșim din criză – ăsta e mesajul!

Electrica Furnizare Discount

Ideea să continuăm o criză pe baletul dlui Cîțu sau a dlui Ciolacu, care-și rupea cămașa de pe el de grija României, în condițiile în care n-a propus un premier și e unul dintre cei care s-a făcut că nu înțelege ce-i cu antivaccinarea…

Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză”, a declarat Dan Barna, la B1 TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila: „Avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult”

Publicat

în

Alexandru Rafila: „Avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult”

Reprezentantul României pe lângă Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că trebuie găsite cât mai repede soluții pentru a scădea numărul mare de cazuri de COVID-19, arătând existența unei legături directe între acest număr și rata mortalității. Acesta spune că numărul de morți înregistrat în ultima săptămână este fără precedent de la al doilea Război Mondial.

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese – suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. Una dintre soluții (propuse de OMS – n.r.) este creșterea numărului de persoane vaccinate – asta e o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales”, a declarat Alexandru Rafila luni la Digi24, precizând că „situația este fără precedent în regiunea europeană a OMS”.

Electrica Furnizare Discount

El a mai spus că „în aceste zile, poate chiar astăzi, va sosi în țară un expert OMS specializat în astfel de situații de criză de sănătate” și s-a arătat încrezător că, împreună cu specialiștii INSP și cu reprezentanții guvernului se va găsi „o soluție să nu mai fie atâtea morți”.

„În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial”, a mai spus Rafila.

El a precizat că este nevoie ca soluții făsite să fie înțelese și acceptate de populație, pentru a putea fi aplicate.

Alexandru Rafila a mai arătat că rata mare de pozitivare, de 25-30%, arată o transmitere intensă comunitară a virusulu și avertizează că acest număr este în relație cu numărul deceselor.

„Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare