Rămâi conectat

Actualitate

Două tipuri de salam de la producatori din Alba, retrase de la vânzare. A fost identificată bacteria Listeria monocytogenes

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două tipuri de salam de la producatori din Alba, retrase de la vânzare. A fost identificată bacteria Listeria monocytogenes

Listeria monocytogenes a fost identificată în două tipuri de salam, care au fost retrase de către producători de la vânzare, arată Agenția Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Cei doi producători sunt operatori economici din județul Alba.

Potrivit ANSVSA, este vorba de salamul Verona, produs crud uscat, care expiră în 01.05.2022, produs de SC La Meseni SRL.

Al doilea produs este salamul Picantella, produs de SC Montana Popa SRL, care expiră în 27.04.2022.

Ambele prezintă Listeria monocytogenes, conform sursei citate.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le returneze, urmând să primească contravaloarea acestora.
ANSVSA: În 2021, avem sute de tone de alimente contaminate retrase de pe piaţă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras şi distrus de pe piaţă, în ultimele luni, sute de tone de alimente contaminate, în 2021 înregistrându-se o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, fie că vorbim de carne de pasăre cu salmonella, fructe şi legume cu pesticide sau îngheţată şi peşte cu listeria.

„În 2021, am avut o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, pe anumite segmente, şi sute de tone de produse alimentare contaminate retrase de pe piaţă. Îngrijorarea numărul 1 a serviciilor veterinare din România este contaminarea cu salmonella şi în special cu cele două serotipuri: salmonella enteritidis şi salmonella typhimorium. Sunt peste 1.000 de serotipuri de salmonella, dar acestea două sunt extrem de periculoase, provoacă toxiinfecţii alimentare destul de grave, iar după examenele de detecţie am constatat apariţia celor două tulpini extrem de virulente. De aici îngrijorarea noastră.

Încă din luna august am făcut o analiză pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) şi am constatat o creştere faţă de 2020 pe alertele cu salmonella. Începând cu luna octombrie am demarat un plan naţional care să vizeze controlul cărnii de pasăre în special provenienţă Polonia, unde creşterea alertelor a fost de peste 40%, dar au mai fost şi din alte state membre, precum Ungaria. Din luna octombrie constatăm zilnic apariţia de probe neconforme de salmonella, care se retrag automat de pe piaţă”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele ANSVSA, Mihai Ponea.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Încă trei ani de ajutor pentru achiziția de motorină pentru fermieri

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Încă trei ani de ajutor pentru achiziția de motorină pentru fermieri Guvernul a prelungit schema de ajutor de stat pentru agricultură până la finalul anului 2026. Fermierii români vor beneficia de subvenţia pentru achiziţia motorinei utilizate în agricultură și în următorii trei ani. Subvenţia actuală este de 1,529 lei/litrul de motorină. Aceasta va fi ajustată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare