Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două specializări noi la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia/ Ce posturi pot ocupa cei care le termină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 692/2018 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 786 din 13.09.2018, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, începând cu anul universitar 2018-2019,  admitere pentru programul de licență Inginerie urbană și dezvoltare regională.  Este o specializare nouă, cerută de tineri dar şi de angajatori, această specializare funcţionând cu succes în cadrul altor universităţi din ţară. Domeniile în care pot activa absolvenții sunt următoarele:

– construcţii – se pot autoriza ca diriginte de şantier;

– primării – servicii de urbanism, fond funciar;

– derularea proiectelor de infrastructură şi dezvoltare urbană a localităţilor;

– firme de proiectare şi de execuţie acreditate în domeniul ingineriei civile.

Pe baza competenţelor obţinute în urma parcurgerii programului de licenţă „Inginerie urbană şi dezvoltare regională”, viitorii ingineri constructori vor asigura legătura între parteneriatul public şi privat prin activarea în toate etapele unui proiect, de la fundamentare până la operarea şi monitorizarea activităţilor implementate.

Al doilea program nou înființat la UAB, autorizat de către ARACIS și publicat în Monitorul Oficial, este cel de la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ – programul Artă sacră – programul pregătește specialiști în desen, iconologie și artă murală/parietală (mozaic și frescă); absolvenții programului pot ocupa posturi didactice de profesori de desen, pictori de biserici și specialiști în arta mozaicului bizantin. Sunt scoase la concurs 10 locuri subvenționate și 20 de locuri cu taxă.

Candidații sunt așteptați la sediul Universității până la data de 20 septembrie 2018 pentru înscriere. Pentru admiterea în anul universitar 2018-2019 la noua specializare, Universitatea propune un număr de 20 de locuri subvenționate și 10 locuri cu taxă, criteriul de admitere fiind media la Bacalaureat. Mai multe informații pe pagina http://admitere.uab.ro/.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea