Două obiective turistice din Munții Șureanu, cunoscute cugirenilor de generații, sunt scoase la licitație de către UMC

Paul Voicu - Primar 2020

Două obiective turistice din Munții Șureanu, cunoscute cugirenilor de generații, sunt scoase la licitație de către UMC

Cerute insistent de către administrația locală din Cugir pentru a le putea prelua și valorifica potențialul lor deosebit, Complexul „Mistrețu” și Cabana „Prislop” sunt scoase, din nou, la licitație deschisă cu strigare de către Societatea Uzina Mecanică Cugir, eveniment care va avea loc la data de 29.07.2019 începând cu ora 12:00.

În cazul Complexului „Mistrețul”, situat pe cursul Râului Mare, vorbim despre o suprafață construită de 592 mp, alături de terenul aferent, în suprafață totală de 4.542 mp. Licitația pentru acest obiectiv va începe la ora 13.00, având un preț de pornire de 300 euro/lună, la care se adaugă T.V.A. Garanţia de participare la licitaţie este de 2.847 lei. Doritorii vor avea de plătit și o taxă de participare la licitaţie în cuantum de 150 lei, la care se adaugă TVA, și nu se restituie.

ELIT

Pentru Cabana „Prislop”, situată la granița dintre județele Alba și Hunedoara, în apropiere de trecătoarea cu același nume, suprafaţa construită este de 430 mp iar a terenului aferent de 5.342 mp. Licitația pentru cabană va începe la ora 14:00, având un preț de pornire de 300 euro/lună, la care se adaugă T.V.A. Garanţia de participare la licitaţie este de 2.847 lei. Și în acest caz, cei care se vor prezenta la licitație vor avea de achitat o taxă de participare de 150 lei, nerestituibilă.

Mihail David - 2020

Solicitările primăriei Cugir de a prelua respectivele imobile au fost motivate de starea de degradare accentuată în care aceste active ale UMC se află, încă din anul 1989, ținând cont că nu mai servesc activității de producție.

Uzina nu dispune de fonduri şi nu este interesată să reabiliteze imobilele, multe dintre ele fiind reale pericole pentru cetățeni. Deși inutile societății, pentru aceste active și pentru terenul aferent lor, UMC înregistrează lunar cheltuieli cu amortizarea, evaluarea, cu impozite și taxe locale.

Planurile administrației locale cugirene pentru Cabana „Prislop” se referă la transformarea acesteia în tabără şcolară şi punct de atracţie pentru iubitorii turismului şi a sporturilor de iarnă, în timp ce, pentru Complex „Mistreţul” (cabine, ştrand, popicărie) se dorește realizarea unui centru pentru tineret. Rămâne de văzut dacă Primăria Cugir va participa la licitație și dacă va reuși să își adjudece aceste două obiective.

sursa foto: facebook Valea Cugirului

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...