Rămâi conectat

Cultură Educație

Două gesturi corigente

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    De aproape o jumătate de an nişte nemernici au scos piatra cubică pe multe porţiuni din jurul statuii lui Iuliu Maniu din Alba Iulia, au îmbrăcat-o în coji de seminţe şi surâsuri false. Şi nimeni nu vrea să înţeleagă cât de jenant îi stă unei statui în plin centru stacojiu al oraşului de jos, ce impresie groaznică lasă trecătorilor. Nu putem ierta asemenea comportamente civice, dar nici delăsarea celor puşi să ocrotească asemenea valori cum este statuia patriotului Maniu, pilonul înaintaş al înfăptuirii Marii Uniri, eveniment ce se apropie. Sperăm să se remedieze acest aspect cât mai curând.
Tot la Alba Iulia, mare bucurie a produs dezvelirea unei plăci de marmură pe zidul bisericuţei romano-catolice de lângă blocul „Bancă”, bisericuţă renovată în interior şi exterior. Şi mare ne-a fost mirarea că a doua, sau a treia zi, o mână la fel de criminală a deteriorat o parte substanţială din scocurile metalice de scurgere a apelor pluviale. Se văd loviturile în scocuri, care, la prima ploaie nu vor face faţă precipitaţiilor. Este inadmisibil un asemenea comportament. Preotul de aici ne-a atenţionat supărat pe bună dreptate. Ce-i de făcut pentru a pune capăt acestor segmente de huliganism? N-avem paznici, jandarmi, poliţie? Dureros!

Ion  AMINĂREANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea