Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două femei dintr-o comună din Alba au dat lovitura! Ce sumă URIAȘĂ vor primi de la Guvern, din rezerva de bani a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două femei din comuna Sohodol, județul Alba urmează să primească de la Guvern o sumă impresionantă de bani din fondul de rezervă prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede alocare a 210.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru achiziţia unui teren de 4.569 mp din comuna Sohodol a judeţului Alba. Motivul este uluitor.

Primăria Sohodol a construit pe două terenuri private o fosă septică ce deserveşte locuinţele din blocul din apropiere, biblioteca comunei şi cabinetul medical, plus internatul şcolar în care funcţionează biblioteca, cabinetul medicului de familie şi o farmacie.

Terenul a fost revendicat de proprietari, iar în 2006 s-a intabulat dreptul de proprietate în favoarea doamnelor Muntean Corina-Maria şi Sicoe Doina. Judecătorii au obligat consiliul local la plata a 34.200 lei cu titlu de lipsă de folosinţă a terenului timp de trei ani şi a decis că trebuie demolate construcţiile făcute ilegal.

Mai exact, trebuie desfiinţate internatul, remiza PSI, bazinul de retenţie a apelor uzate, staţia de pompare, rezervorul de înmagazinare a apei, fiind emis în acest sens şi un titlu executoriu.

Primăria spune că nu are alte spaţii în care să funcţioneze obiectivele de interes public şi a început negocierea cu proprietarii pentru achiziţia terenului. Autorităţile locale se laudă că în urma negocierilor au reuşit să scadă preţul de la 10,26 euro/mp la 9,74 euro/mp. Evident, Primăria Sohodol nu dispune de banii necesari şi i-a cerut de la bugetul de stat.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea