Rămâi conectat

Actualitate

Dotări noi la Spitalul Judeţean Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalul Judeţean Alba a fost dotată cu cel mai performant aparat existent pe piaţă la ora actuală pentru depistarea, diagnosticarea şi pronosticul precoce al bolilor de inimă: un ecocardiograf Dopppler color, ne-a informat dr. Mircea Rău, şeful Secţiei de Cardiologie.
O ecocardiografie aduce mult mai multă informaţie decât o consultaţie obişnuită şi practic nu se mai poate imagina cardiologia fără ecocardiografie. Deoarece prin ecocardiografie multe boli pot fi recunoscute cu mult înainte de a se manifesta prin vreun simptom, metoda poate ajuta la diagnosticul precoce al bolilor de inimă. De aceea, ecocardiografia este recomandată oricărui pacient cardiac sau oricărui pacient care are unul sau mai multe simptome cardiace, pentru stabilirea cauzei durerii cardiace, a tulburărilor de ritm (palpitaţii), a fenomenelor de insuficienţă cardiacă sau pentru stabilirea anomaliilor cardiace congenitale la copii. Pacientul căruia i se efectuează investigaţia nu necesită nicio pregătire prealabilă pentru efectuarea acestei proceduri.
Este o investigaţie noninvazivă, bazată pe folosirea ultrasunetelor, cu ajutorul căreia medicul să vadă pe monitor inima, structura precum şi contracţiile acesteia. Astfel se pot identifica eventualele anomalii ale muşchiului valvelor inimii. Folosirea Doppler-ului în cadrul ecocardiografiilor permite măsurarea vitezei sângelui în orice punct al inimii şi depistarea insuficienţelor sau stenozelor valvulare. Ecografia cardiacă a devenit o metodă importantă în diagnosticul, aprecierea severităţii şi ghidarea tratamentului pentru majoritatea afecţiunilor cardiovasculare.
Ecocardiograful Doppler color a fost achiziţionat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Alba.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea