Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Dosarul în care este judecat fiul fostului şef de la ANOFM a fost trimis la INML. Specialiştii sunt chemaţi să se pronunţe dacă există legătură între accidentul provocat de George Alin Bian şi moartea victimei sale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Dosarul în care fiul fostului secretar de stat Silviu Bian este judecat pentru vătămare corporală din culpă a fost trimis la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti. În funcţie de verdictul pe care specialiştii de aici îl vor da asupra expertizelor medicale aflate în dosar, judecătorii de la Judecătoria Alba Iulia vor hotărî sau nu schimbarea încadrării juridice din vătămare corporală din culpă în omor din culpă. Avocatul Leontinei Man (foto), soţia bărbatului decedat în urma accidentului provocat de Alin George Bian, a depus în decembrie 2011 o cerere de preschimbare a încadrării juridice prin care a cerut ca tânărul Bian să fie judecat pentru ucidere din culpă şi nu doar pentru vătămare corporală din culpă.
„Din raportul de expertiză efectuat în cauză de către medical legist Ciodaru Dumitrescu Horia la data de 23 octombrie 2008 şi cel întocmit de către doctorul Vieru Gheorghe la data de 5 februarie 2009 rezultă fără dubiu că între accidentul de circulaţie şi deces există legătură de cauzalitate condiţionată de tarele preexistente. Raportul medico-legal care avizează cele două rapoarte iniţiale, întocmit de IML Cluj Napoca, relevă că leziunile prezentate de numitul Man Ioan, ca urmare a accidcentului rutier din data de 1 iulie 2008 au pus în primejdie viaţa victimei”, se arată în cerere depusă la instanţă de Emil Augustin Mândroc, avocatul părţii vătămate. Avănd în vedere că există suspiciunea că decesul lui Ioan Man ar fi putut surveni ca urmare a accidentului, chiar dacă într-un mod indirect, magistraţii de la Judecătoria Alba Iulia aşteaptă concluzia INML pentru a se putea pronunţa asupra cererii de schimbare a încadrării juridice. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 21 februarie 2012, tocmai pentru ca specialiştii să aibă timp să se pronunţe asupra expertizelor medicale de la dosar.
În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008 George Alin Bian a fost implicat într-un accident de circulaţie în Alba Iulia. Tânărul, care la acea dată avea numai 18 ani şi îşi luase recent permisul de conducere, conducea un autoturism BMW şi nu a acordat prioritate unui bărbat în vârstă de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav. În urma impactului, victima, Ioan Man, a suferit „fractură parietală dreaptă şi fractură deschisă gambă dreapta”, iar potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit la spital. Alin George Bian a fost trimis în judecată în 12 iulie 2010 însă a compărut pentru prima dată în faţa magistraţilor la termenul din 1 noiembrie 2011 când a declarat că nu este vinovat de producerea accidentului în urma căruia a murit un om.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea