Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dosarul crimei de la Lunca Mureșului: Fiica fostului primar Ioan Rusu la Tribunalul Alba: ”Autorii morali ai uciderii tatălui meu sunt liberi. Barsony Gligor a fost doar un instrument”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fiica fostului primar Ioan Rusu la Tribunalul Alba: ”Autorii morali ai uciderii tatălui meu sunt liberi. Barsony Gligor a fost doar un instrument”

Tribunalul Alba a continuat luni, 13 noiembrie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei de la Lunca Mureșului, cu victimă fostul primar Ioan Rusu și inculpatul Barsony Gligor trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor. La acest termen au dat declarații în fața instanței fiica victimei, Andreea, și o colegă de serviciu cu fostul primar și soția acestuia, prietenă de familie a acestora. Fiica victimei a lansat în instanță o ipoteză surprinzătoare: Barsony Gligor nu ar fi singurul vinovat de moartea tatălui ei.

În opinia acesteia, ”autorii morali”, care au comandat omorul, sunt liberi. ”Din punctul meu de vedere, fapta a fost premeditată. Sunt convinsă că există persoane care sunt libere. Inculpatul a fost doar un instrument. A fost un act pregătit de anumite persoane, iar inculpatul a fost instrumentul care a dus la îndeplinire fapta. Dacă ancheta era extinsă, existau răspunsuri la anumite întrebări pe care noi ni le punem”, a spus fiica lui Ioan Rusu la Tribunalul Alba.

Aceasta a vorbit și de faptul că ar fi existat și bani la mijloc. ”Felul cum trăiesc fiul și fiica inculpatului arată că dispun de anumite beneficii materiale care nu sunt justificate printr-o activitate lucrativă în urma căreia să obțină bani. Convingerea mea este că tatăl meu a avut dușmani care l-au șantajat prin inculpat. Eu, personal, mă simt în pericol, din cauza faptului că autorii morali ai faptei nu au fost identificați și nu au fost aduși în fața legii”, a completat femeia. Aceasta a mai spus că nu poate înțelege cum un om pe care l-a ajutat atât de mult tatăl ei a ajuns să îl ucidă. ”Acest om mi-a ucis părintele. Este clar, dar am foarte multe semne de întrebare. Pe cine a ajutat mai mult i-a luat viața. L-a susținut să își ridice o locuință și cu alimente. Îi ducea în fiecare zi lapte pentru că acesta s-a îmbolnăvit de stomac în perioada detenției. Mi-a zis că trebuie să îl ajute, altfel cum se poate integra în societate după ce a ieșit din închisoare. Nu voi putea să înțeleg vreodată cum cineva a putut acționa cu atâta ură. Tatăl meu ajuta pe toată lumea. Acesta era și cel mai mare defect al lui”, a afirmat fiica victimei.

A mai fost audiat un martor propus de părțile civile, o angajată a Primăriei Lunca Mureșului și prietenă de familie. ”Între membrii familiei a fost o relație deosebită. Au fost profund afectați de moartea capului familieii și în continuare trec prin această stare. Sunt foarte afectați pentru că sunt prea puține dovezi, care să îi liniștească sufletește. Sunt nemulțumite de starea de incertitudine legată de autorul faptei și de atitudinea inculpatului, care nu își recunoaște fapte. De asemenea, nu cunosc motivul pentru care a luat viața victimei”, a spus martora în instanță.

Ioan Rusu a fost ucis în seara zilei 26 noiembrie 2016. Potivit rechizitoriului, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate, altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie.

Barsony Gligor a refuzat să facă declarații în faza de urmărire penală, iar în instanță a spus doar că este nevinovat. Cele trei părți civile, soția și copiii victimei, s-au constituit parte civilă cu suma de 700.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea