Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dosarul contrabandei cu țigări al IPJ Alba: Nouă persoane reținute. Țigări, alcool și bani ridicați în urma perchezițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 19 februarie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au efectuat 27 de percheziţii la domiciliile şi societăţile comerciale aparţinând unor persoane din judeţele Alba, Mureş, Hunedoara, Cluj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud, bănuite de contrabandă cu ţigări.

contrabandisti tigari Ocna Mures_Alba (4)Potrivit IPJ Alba, “au fost vizate 16 persoane care, în perioada 2014 – 2015, ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

Cu ocazia acţiunii de ieri, au fost identificate 13 dintre persoanele vizate, acestea fiind conduse la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiate, iar faţă de 9 dintre acestea poliţiştii au emis ordonanţe de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cele 9 persoane reţinute au vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani, 5 sunt din Ocna Mureş, judeţul Alba, 3 din judeţul Mureş, iar una este din judeţul Cluj.

Urmează ca în cursul zilei de azi, 20 februarie 2015, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Reamintim faptul că în urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii a găsit şi ridicat 20.500 de ţigarete şi 325 litri de alcool care pare că provin din contrabandă.

De asemenea au fost ridicate sume de bani (26.500 lei şi 750 de euro), un pistol cu aer comprimat dar şi mai multe piese de biciclete care se pare că provin din furturi.

Acţiunea s-a desfăşurat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi cu sprijinul de specialitate Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate.”

UPDATE: ”La 19.02.2015 s-a dispus în cauză punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de 9 persoane sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi deţinere de alcool etilic nemarcat în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală.

Cei nouă inculpaţi au fost reţinuţi, iar faţă de alţi şapte inculpaţi s-a dispus de procuror la 19.02.2015 luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

La 20.02.2015 s-a formulat propunere de arestare preventivă faţă de doi dintre inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată”, precizeaza reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea