Rămâi conectat

Societate

Dosare unice, pe gospodărie, pentru beneficiarii de asistenţă socială

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii asistaţi social şi-ar putea lua toţi banii odată, în fiecare lună, de la agenţiile judeţene de prestaţii sociale (AJPS), inclusiv indemnizaţia de şomaj. Fiecare familie beneficiară va avea un dosar cu o evidenţă clară a sumelor pe care le-a primit şi pe care trebuie să le încaseze. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că intenţionează ca, în cel mai scurt timp, să direcţioneze spre agenţiile judeţene de prestaţii sociale tot ceea ce ţine de plata drepturilor sociale din ministerul pe care îl conduce, inclusiv indemnizaţia de şomaj.
„Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale (ANPS) va asigura un sistem integrat pentru plata tuturor prestaţiilor, conform căruia prestaţiile cuvenite unei familii se aprobă o dată pe lună. Unul dintre cele mai importante beneficii ale noului sistem constă în crearea unui dosar de familie şi de gospodărie care asigură o situaţie clară şi completă a prestaţiilor acordate familiei/gospodăriei respective şi a plăţilor efectuate pentru membrii acesteia”, se arată pe site-ul ANPS.
Tot aici se precizează că prin acordarea prestaţiilor într-un sistem integrat, beneficiarii vor încasa prestaţiile care se cuvin familiei – acolo unde este cazul – într-o plată unică, efectuată lunar”. Între prestaţiile gestionate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale se numără alocaţia de stat pentru copii, alocaţia familială complementară, alocaţia pentru susţinerea familiei monoparentale, alocaţia pentru nou-născuţi, indemnizaţia pentru creşterea copilului, ajutoarele pentru încălzirea locuinţei. Ministrul Botiş a precizat că toate plăţile se vor face prin AJPS-uri care vor fi dezvoltate din punct de vedere informativ. (G.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

19 – 25 mai 2024 – Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, la Alba Iulia. PROGRAMUL ediției a XVII-a: Spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții și ateliere de creație

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 – 25 mai 2024 – Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, la Alba Iulia. PROGRAMUL ediției a XVII-a: Spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții și ateliere de creație Teatrul de Păpuși „Prichindel” și Consiliul Județean Alba organizează, în perioada 19 – 25 mai, Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, care ajunge anul acesta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea