Rămâi conectat

Actualitate

Dosare penale pentru doi șoferi prinși “morți de beți” la volan

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul conducător auto prins ieri după-amiază, de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, pe Drumul Naţional, avea o alcolemie de de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. C.F.C., de 40 ani din Cluj Napoca a fost oprit pentru control  în timp ce conducea o autotutilitară.

Potrivit IPJ Alba, în timpul verificării documentelor persoanele şi ale autovehiculului, poliţiştii s-au sesizat că bărbatul, conducător auto, emana miros de alcool fapt pentru care au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a emis o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În vederea stabilirii alcoolemiei pe care conducătorul auto o avea în sânge în momentul opririi pentru control poliţiştii au luat măsura conducerii acestuia la Spitalul municipal Aiud, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge la interval de o oră.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care faţă de C.F.C.,  se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută de art.87, alin.1, din O.U.G.195/2002-rep.

    Tot vineri, la ora 21. 50,  Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulatie care , din fericire, nu s-a soldat cu victime omenești

În urma sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constat că N.D.D. de 40 ani din comuna Hopârta, judeţul Alba, în timp ce conducea autoturismul pe directia de mers Aiud – Hopârta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar într-o curbă a pierdut controlul direcţiei intrând cu autovehiculul pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sensul opus. În urma accidentului nu au fost victime.

 Conducătorul auto a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, care a emis o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care N.D.D.  a fost condus la Spitalul municipal Aiud unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infractiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g./l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 alin. 1, din O.U.G. 195/ 2002 Republicată.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea