Rămâi conectat

Actualitate

Dorin Şerdean: 9 decembrie va fi ziua în care politicienii de profesie vor fi învinşi de forţa societăţii civile. Sunt convins că albaiulienii le vor da o lecţie celor care s-au preocupat de partid şi nu de această comunitate

Publicat

în

– Domnule Dorin Şerdean, ne aflăm la sfârşitul unei campanii electorale complicate. Cu ce gânduri încheiaţi această perioadă?
– O să vă spun un lucru care poate o să vă surprindă: nu se încheie nimic, pentru mine este o etapă în care am vorbit despre forţa acestei comunităţi, despre faptul că dacă mergem pe acelaşi drum nu putem ajunge în altă parte decât în locul în care ipocrizia ţine loc de fapte şi se numeşte generic campanie electorală. Pentru mine a fost o etapă în care aveam să văd că unii candidaţi au nevoie de participare la dublu în orice situaţie, de parcă Alba Iulia ar fi vreun meci de tenis, o perioadă în care aveam să văd că avem candidaţi de profesie chiar dacă rezultatele nu îi recomandă în niciun fel. Tot vorbim despre campania electorală dar vă spun că adevărul nu are nevoie de campanie electorală şi acesta e legat de faptul că viaţa noastră se deteriorează sub atenta „grijă” a unor politicieni, care de cele mai multe ori se înţeleg între ei pentru a-şi păstra privilegiile. Tot vorbim despre campanii electorale scumpe, cu zâmbete cinice aruncate pe afişe, dar despre oameni când vorbim oare? Pe toată durata campaniei electorale a politicienilor eu am stat în Primărie şi am ascultat sute de oameni şi, ce să vezi, oamenii şi problemele lor nu erau în campanie electorală. Am considerat că am obligaţia de a veni în faţa albaiulienilor şi a celor din Colegiul Electoral nr. 1 cu decenţă şi onestitate, nu cu texte de campanie şi promisiuni împrăştiate pentru a nu putea fi acoperite. Alba Iulia are nevoie de un deputat care să colaboreze cu administraţia publică locală în crearea şi implementarea unor proiecte de dezvoltare urbană, nu în dezvoltarea unor poveşti însoţite de poze din patru în patru ani iar pe mine mă recomandă deja implicarea din administraţia locală albaiuliană.
– Domnule Dorin Şerdean, care sunt principalele proiecte pe care le-aţi promovat în această perioadă plină de promisiuni?
– Consecvenţa a fost cea care m-a călăuzit şi în această perioadă, aşa că am rămas fidel proiectelor pe care le-am prezentat în urmă cu o jumătate de an, adică în momentul intrării mele în spaţiul public, şi anume: realizarea unei conurbaţii care să cuprindă oraşele Alba Iulia, Sebeş, Teiuş şi zonele limitrofe ale acestor oraşe, proiect de dezvoltare urbană care să ne permită printr-o politică de taxe şi impozite potrivită să atragem în această zonă investitori de calibru, să implementăm servicii integrate înspre folosul cetăţenilor, etc. Ştiţi că una dintre marile probleme ale oraşelor de mărimea municipiului nostru se leagă de nevoia tinerilor pregătiţi de a căuta aglomerările urbane care pot oferi locuri de muncă ce permit la rândul lor accesul la o viaţă mai bună. Conurbaţia este deschiderea unei altfel de perspective pentru tineri şi în general pentru forţa de muncă de aici. Vreau să ştiţi că am întâlnit în această perioadă tineri fenomenali, cu idei de dezvoltare pe care mulţi dintre politicienii pe care îi cunoaştem nu le au. Ca deputat de Alba Iulia îmi doresc anularea coplăţii în domeniul sanitar şi asigurarea unui cadru legal clar şi eficient care să permită facilităţi pentru tinerii care investesc în mediul rural. Proiectul meu este unul capabil să genereze bunăstare prin punerea în acelaşi loc a energiilor creatoare pe care încă le mai are acest municipiu. Proiectul meu se leagă de promovarea acestei zone prin oamenii de valoare de aici.
– Domnule Dorin Şerdean, ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul dumneavoastră?
– Îi îndemn pe toţi să meargă duminică la vot. Să iasă din casă cu încrederea în faptul că albaiulienii pot determina o schimbare, că NOI suntem mai mulţi decât EI şi că e momentul ca acest oraş să aibă un deputat cu rezultate, nu cu vorbe purtate între diverse partide. E vremea ca politicienii de profesie să rămână în afara Parlamentului României. Au minţit şi au jefuit destul această ţară şi acest judeţ. Să meargă duminică la vot cu convingerea că nu toţi cei care candidează sunt la fel, că nu toţi mint şi că nu toţi fac blat pentru a-şi păstra funcţiile. Oamenii trebuie să îşi recâştige speranţa şi Parlamentul capacitatea de a face legi bune pentru Alba Iulia. Bunăstarea acestui oraş depinde de această dată de competenţa senatorilor şi deputaţilor pe care împreună îi vom alege şi mai ales de onestitatea acestora în raport cu fiecare dintre dumneavoastră. Cei care ne-au reprezentat până acum au demonstrat că nici oneşti nu sunt şi nici competenţi nu pot fi. Sunt Dorin Pavel Şerdean şi pe 9 decembrie vom fi împreună în încercarea de a lăsa pentru totdeauna politicienii la sediul de partid. Pe 9 decembrie vom reuşi, pe 9 decembrie Alba Iulia va fi locul în care clasa politică românească va trece la un alt nivel. Aşa să ne ajute Dumnezeu!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

Publicat

în

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

În cursul serii de miercuri, 22 iunie, Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a declarat, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF, potrivit News.ro.

Lucian Heiuş a declarat, miercuri, la Digi24, că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili.

”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şeful ANAF a dezvăluit şi cum explică unii faptul că le-au apărut în conturi anumite sume de bani, fără a putea fi justificate.

”După ce au fost respinse contestaţiile la decizia pe care noi am emis-o, s-au dus în instanţă şi am cerut şi eu colegilor mei să văd care sunt motivele, justificările spuse în general de persoane. Sunt unele chiar hazlii: am cumpărat o casă la ţară şi când am vrut să o repar am găsit o găleată cu aur în fundaţie; am făcut evaziune fiscal, dar în urmă cu 15 ani pentru că 10 ani e perioadă de prescripţie; am făcut în anii 90 bişniţă în Turcia, am adus blugi cu portbagajul, am ţinut banii şi după aceea am cumpărat 10 apartamente. Nu a ţinut nicio astfel de justificare în faţa judecătorilor pentru că judecătorul este cel care decide”, a declarat Heiuş.

ANAF câştigă 80 la sută din aceste procese, a explicat Heiuş.

”Gradul pe care noi câştigăm astfel de procese este 80 la sută”, a mai precizat Lucian Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Publicat

în

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Bacalaureatul 2022, sesiunea de vară, a luat sfârșit, iar absolvenții de liceu așteaptă notele inițiale. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.

Amintim că numele elevilor vor fi anonimizate. În această situație, codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

MODEL CERERE CONTESTAȚIE BACALAUREAT 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, prevede art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă

Publicat

în

Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA pentru că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază gestul de demnitate politică făcut de Adrian Chesnoiu, iar performanţele profesionale ale acestuia, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare