Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dorin Şerdean: 9 decembrie va fi ziua în care politicienii de profesie vor fi învinşi de forţa societăţii civile. Sunt convins că albaiulienii le vor da o lecţie celor care s-au preocupat de partid şi nu de această comunitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule Dorin Şerdean, ne aflăm la sfârşitul unei campanii electorale complicate. Cu ce gânduri încheiaţi această perioadă?
– O să vă spun un lucru care poate o să vă surprindă: nu se încheie nimic, pentru mine este o etapă în care am vorbit despre forţa acestei comunităţi, despre faptul că dacă mergem pe acelaşi drum nu putem ajunge în altă parte decât în locul în care ipocrizia ţine loc de fapte şi se numeşte generic campanie electorală. Pentru mine a fost o etapă în care aveam să văd că unii candidaţi au nevoie de participare la dublu în orice situaţie, de parcă Alba Iulia ar fi vreun meci de tenis, o perioadă în care aveam să văd că avem candidaţi de profesie chiar dacă rezultatele nu îi recomandă în niciun fel. Tot vorbim despre campania electorală dar vă spun că adevărul nu are nevoie de campanie electorală şi acesta e legat de faptul că viaţa noastră se deteriorează sub atenta „grijă” a unor politicieni, care de cele mai multe ori se înţeleg între ei pentru a-şi păstra privilegiile. Tot vorbim despre campanii electorale scumpe, cu zâmbete cinice aruncate pe afişe, dar despre oameni când vorbim oare? Pe toată durata campaniei electorale a politicienilor eu am stat în Primărie şi am ascultat sute de oameni şi, ce să vezi, oamenii şi problemele lor nu erau în campanie electorală. Am considerat că am obligaţia de a veni în faţa albaiulienilor şi a celor din Colegiul Electoral nr. 1 cu decenţă şi onestitate, nu cu texte de campanie şi promisiuni împrăştiate pentru a nu putea fi acoperite. Alba Iulia are nevoie de un deputat care să colaboreze cu administraţia publică locală în crearea şi implementarea unor proiecte de dezvoltare urbană, nu în dezvoltarea unor poveşti însoţite de poze din patru în patru ani iar pe mine mă recomandă deja implicarea din administraţia locală albaiuliană.
– Domnule Dorin Şerdean, care sunt principalele proiecte pe care le-aţi promovat în această perioadă plină de promisiuni?
– Consecvenţa a fost cea care m-a călăuzit şi în această perioadă, aşa că am rămas fidel proiectelor pe care le-am prezentat în urmă cu o jumătate de an, adică în momentul intrării mele în spaţiul public, şi anume: realizarea unei conurbaţii care să cuprindă oraşele Alba Iulia, Sebeş, Teiuş şi zonele limitrofe ale acestor oraşe, proiect de dezvoltare urbană care să ne permită printr-o politică de taxe şi impozite potrivită să atragem în această zonă investitori de calibru, să implementăm servicii integrate înspre folosul cetăţenilor, etc. Ştiţi că una dintre marile probleme ale oraşelor de mărimea municipiului nostru se leagă de nevoia tinerilor pregătiţi de a căuta aglomerările urbane care pot oferi locuri de muncă ce permit la rândul lor accesul la o viaţă mai bună. Conurbaţia este deschiderea unei altfel de perspective pentru tineri şi în general pentru forţa de muncă de aici. Vreau să ştiţi că am întâlnit în această perioadă tineri fenomenali, cu idei de dezvoltare pe care mulţi dintre politicienii pe care îi cunoaştem nu le au. Ca deputat de Alba Iulia îmi doresc anularea coplăţii în domeniul sanitar şi asigurarea unui cadru legal clar şi eficient care să permită facilităţi pentru tinerii care investesc în mediul rural. Proiectul meu este unul capabil să genereze bunăstare prin punerea în acelaşi loc a energiilor creatoare pe care încă le mai are acest municipiu. Proiectul meu se leagă de promovarea acestei zone prin oamenii de valoare de aici.
– Domnule Dorin Şerdean, ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul dumneavoastră?
– Îi îndemn pe toţi să meargă duminică la vot. Să iasă din casă cu încrederea în faptul că albaiulienii pot determina o schimbare, că NOI suntem mai mulţi decât EI şi că e momentul ca acest oraş să aibă un deputat cu rezultate, nu cu vorbe purtate între diverse partide. E vremea ca politicienii de profesie să rămână în afara Parlamentului României. Au minţit şi au jefuit destul această ţară şi acest judeţ. Să meargă duminică la vot cu convingerea că nu toţi cei care candidează sunt la fel, că nu toţi mint şi că nu toţi fac blat pentru a-şi păstra funcţiile. Oamenii trebuie să îşi recâştige speranţa şi Parlamentul capacitatea de a face legi bune pentru Alba Iulia. Bunăstarea acestui oraş depinde de această dată de competenţa senatorilor şi deputaţilor pe care împreună îi vom alege şi mai ales de onestitatea acestora în raport cu fiecare dintre dumneavoastră. Cei care ne-au reprezentat până acum au demonstrat că nici oneşti nu sunt şi nici competenţi nu pot fi. Sunt Dorin Pavel Şerdean şi pe 9 decembrie vom fi împreună în încercarea de a lăsa pentru totdeauna politicienii la sediul de partid. Pe 9 decembrie vom reuşi, pe 9 decembrie Alba Iulia va fi locul în care clasa politică românească va trece la un alt nivel. Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea