Ziarul Unirea

DORIN NISTOR: „Cred cu tărie că dezvoltarea sectorului privat poate diminua sărăcia, contribuind la creşterea economică, la crearea locurilor de muncă şi la bunăstarea oamenilor

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Dorin Nistor, candidat ARD, Colegiul 1 – Alba Iulia, Camera Deputaţilor

Unii aşteaptă să se schimbe vremurile. Alţii înfruntă vremurile şi le schimbă. Vă chem alături de mine pentru a produce schimbarea în sectorul privat!

ELIT

 

„Stimaţi alegători,
A venit momentul să sprijinim cu adevărat dezvoltarea spiritului antreprenorial al celor mulţi. Să punem OMUL în centrul gândirii economice, să transformăm modul în care privim bogăţia şi sărăcia. În loc să ne întrebăm care sunt cauzele sărăciei, vă propun să aflăm ÎMPREUNĂ ce se poate face pentru bunăstarea oamenilor şi pentru dezvoltarea economiei sociale. Economia socială este o abordare în care factorul uman al problemelor şi realităţilor economice este primordial şi constituie un tip aparte de economie, care împleteşte în mod original, dar în acelaşi timp şi eficient, libertatea pieţei cu normalitatea socială, în beneficiul întregii societăţi.Principalele ei obiective sunt: ocuparea forţei de muncă, dezvoltarea serviciilor sociale şi consolidarea coeziunii sociale. Ea se încadrează în orientările majore ale politicii publice, atât ale politicii de incluziune socială şi de inserţie pe piaţa muncii, cât şi ale politicii de dezvoltare locală şi creare de locuri de muncă.
Vă chem alături de mine să trecem:
• De la asistenţă socială la antreprenoriat social
• De la reducerea şomajului la creşterea gradului de ocupare în muncă
• De la paternalism la parteneriate
• De la ajutoare de stat la investiţii
• De la încurajarea dependenţei la încurajarea muncii
• De la protecţionism la concurenţă loială
• De la a considera CRIZA vinovată pentru toate, la a înţelege că sectorul privat poate diminua sărăcia, contribuind la creşterea economică, la crearea locurilor de muncă şi la bunăstarea oamenilor, dacă punem de acord respectul pentru mediu, echitatea socială şi profitabilitatea financiară.
Mă număr printre cei care consideră că, în contextul actualei crize economice, înţelegerea şi valorificarea potenţialului economiei sociale sunt esenţiale. Nu putem genera dezvoltare sustenabilă şi nu putem găsi soluţii pe termen lung la problemele provocate de criza economică globală decât prin proiecte antreprenoriale care să răspundă nevoilor micilor comunităţi. Istoria stă mărturie că economia socială, de la originile sale, a fost menită să răspundă problematicii sărăciei şi, ne place sau nu, în România cei mai mulţi sunt săraci, dar a fi sărac nu înseamnă ceva ruşinos pentru cei în cauză. Este un fenomen care se manifestă diferit de la o ţară la alta şi noi, politicienii TREBUIE să găsim soluţii pe care să le aplicăm împreună cu dumneavoastră. Specificul aparte al economiei sociale de a pune pe primul loc îmbunătăţirea calităţii vieţii personale şi de comunitate a contribuit foarte mult la consolidarea poziţiei de formă alternativă de dezvoltare economică bazată pe un set de valori şi principii socio-economice diferite faţă de economia de piaţă, dar care au rezistat în timp.
Denumită şi „al treilea sector”, adică nici privată, nici de stat, economia socială oferă un mod de dezvoltare a afacerilor bazat pe principiile echităţii, responsabilităţii sociale şi transparenţei, care încurajează participarea democratică la luarea deciziilor. De-a lungul timpului, economia socială şi-a demonstrat capacitatea de adaptare la contexte economice şi sociale dificile şi a creat noi forme de intervenţie, care răspund în mod esenţial cerinţelor activităţii economice şi contribuie astfel la incluziunea activă a beneficiarilor.
Stimaţi alegători, eu, Dorin Nistor, nu vă promit. Eu mă ANGAJEZ să susţin:
– definitivarea unei politici publice de sprijin pentru dezvoltarea economiei sociale
– elaborarea unui cadru legal care să definească economia socială concret şi aliniat cu modelele eficiente din Uniunea Europeană
– introducerea „Mărcii sociale”, care va permite o mai mare transparenţă a activităţilor şi organizaţiilor implicate în economia socială
– introducerea de soluţii adaptate la particularităţile economiei sociale în ceea ce priveşte impozitarea, achiziţiile publice şi regulile de concurenţă
– introducerea unor noi forme de economie socială, cu precizarea definiţiei şi a mecanismelor de înfiinţare şi organizare (întreprinderi sociale, întreprinderi de inserţie)
– dezvoltarea unui mecanism fiscal specific şi eficient de sprijinire a formelor de organizare ale economiei sociale
– dezvoltarea parteneriatului public-privat, prin implementarea iniţiativelor de economie socială cu sprijin din partea statului, în special din partea autorităţilor locale.
Cetăţeni ai judeţului Alba, vă chem alături de mine să susţinem MUNCA şi INIŢIATIVA PRIVATĂ, ca forme concrete de asigurare a locurilor de muncă, democratizarea societăţii şi coeziunii sociale.”

Dorin Nistor, Candidat ARD,
Colegiul 1 – Alba Iulia, Camera Deputaţilor

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu: Ministerul Transporturilor a alocat, în 2021, cele mai mari sume din ultimii ani pentru repararea și modernizarea drumurilor din Apuseni

Ministerul Transporturilor a alocat, în 2021, cele mai mari sume din ultimii ani pentru repararea și modernizarea drumurilor naționale din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

36 Comentarii

opruta 16 noiembrie 2012 at 10:03

Cine crede ce spune hardaul asta de mizerie umana ? Ca a sprijinit unele firme din Alba chiar din functia de comisar al Garzii Financiare , lucru stiut de toata lumea , si ca s-a imbogatit din asta ,nu din salariu , nu inseamna ca a sprijinit spiritul antrepenorial , ci ca a fost corupt !!! Serios cine a scris articolul , pentru ca depaseste cu mult memoria de 1 bit a tartacutei analfabetului de nistor !!

T. R. 16 noiembrie 2012 at 19:15

Hahahaha…. ce jenant. Cum dracu sa dai un articol la ziar copiat din 3 locuri. Poate s-a „informat„ (copiat) omul din 3 surse.
Candidatul copy/paste, Dorin Nistor, asa cred ca o sa ii ramana numele.
Hahahahaaaaaaaaaaa

barbat 16 noiembrie 2012 at 23:20

Domnule „Dorin XEROX” este incredibil acest articol, cred ca ar trebui intens mediatizat si in presa scrisa! aviz amatorilor! HA HA

un prieten 16 noiembrie 2012 at 22:32

Dorine, cate mii de euro ai platit celor care iti produc copy/paste-urile astea idioate ? si care te fac de ras.
De castigat, o sa castigi. O sa ajungi in Parlament pentru ca meriti asta si esti, de departe, peste orice candidat, dar ar trebui sa fii putin mai atent si sa ii dai un sut in partea dorsala celui care iti produce ineptiile astea.

Administrator 17 noiembrie 2012 at 12:51

„Libertatea„ unor ziaristi de la Unirea este atat de mare incat isi permit sa stearga de pe contul de editor articole de pe site.
Acum cateva minute am restaurat acest articol de pe contul de administrator si am taiat drepturile editorilor de a mai interveni/sterge articole de pe site.
Data viitoare, daca se mai intampla sa se stearga/modifice un articol de pe site, persoana respectiva va primi un sut in fund, la propriu, nu numai la figurat.

inima 16 noiembrie 2012 at 10:22

Intra in luta daca nu te lasa inima ! Dupa lupta, te va lasa oricum inima, cind vei vedea rezultatele !!!!

jean de la campeni 16 noiembrie 2012 at 10:29

umflatul asta tampit trebuie facut sa taca..lingau si sluga de serviciu..

gigel 16 noiembrie 2012 at 10:39

Ăsta de unde a mai apărut? Ce vrea de la noi? Să-i spună cineva că a trecut Halloween-ul!!! Dă-ți masca jos Nistore, sau asta chiar e fața ta!?

ionut 16 noiembrie 2012 at 11:07

cine mai spera in voi dupa 8 ani de zile,trebuie sa fie nebun

helmut 16 noiembrie 2012 at 11:11

http://www.economiesociala.net/imag/files_4/16942074244e2d2506984bd.pdf

Am cautat pe google o parte din textul art. lui nistor. Si anume asta:
Economia socială este o abordare în care factorul uman al problemelor şi realităţilor economice este primordial şi constituie un tip aparte de economie, care împleteşte în mod original, dar în acelaşi timp şi eficient, libertatea pieţei cu normalitatea socială, în beneficiul întregii societăţi.

Am ajuns la o lucrare de specialitate. Culmea , identica cu textul lui. Primul link dupa articolul din ziar. Rusine!!!! E o definitie scrisa de cineva mai copy paste ce esti.

silvester 16 noiembrie 2012 at 11:15

http://www.economiesociala.net/imag/files_4/16942074244e2d2506984bd.pdf

Am cautat pe google o parte din textul art. lui nistor. Si anume asta:
Economia socială este o abordare în care factorul uman al problemelor şi realităţilor economice este primordial şi constituie un tip aparte de economie, care împleteşte în mod original, dar în acelaşi timp şi eficient, libertatea pieţei cu normalitatea socială, în beneficiul întregii societăţi.

Am ajuns la o lucrare de specialitate. Culmea , identica cu textul lui. Primul link dupa articolul din ziar. Rusine!!!! E o definitie scrisa de cineva mai copy paste ce esti. HUOOO

Jupan Pedelist 16 noiembrie 2012 at 11:16

Bai frate asta ne crede prosti ? Bai ardei umplut… tu nu meriti sa fi in parlament din cauza ca ai un IQ < 80 nefiind in stare sa scrii nici doua fraze dupa dictare (o confirma oamenii care te cunosc foarte bine). Se pare ca de data asta FOCA a tras cartea necastigatoare cu tine prostanacule !

jean 16 noiembrie 2012 at 11:19

Nistore, te faci de ras platind pensionarii sa stige cand te vad pe strada „SA TRAIASCA DOMNUL DEPUTAT” ! Esti varza… la capitolul IMAGINE !

Deleanu 16 noiembrie 2012 at 11:54

Nu mă lasă inima să nu reamintesc că noi cei cu venituri mici şi mijlocii nu am fost defavorizaţi de guvernarea Boc şi Ungureanu . De abia acum simţim dezamăgirea legată de ,, protecţia socială ,, iar noi cei ce muncim , (prin devalorizarile declanşate de inflaţie , ce atinge cote alarmante )vedem cum suntem lăsaţi cu ochii în soare .Trebuie o guvernare de dreapta , pentru binele general.

Aurelian cel (mai) simpatik 16 noiembrie 2012 at 17:27

Oau era sa dau pe spate de atata sentimentalism. Noroc ca stateam pe scaun

eu 16 noiembrie 2012 at 12:23

Sper sa citeasca gunoiul asta comentariile macar pentru a-si da seama de parearea oamenilor visavi de persoana lui!!!!

nn 16 noiembrie 2012 at 12:35

Daca si pe excrementul asta il votati atunci va meritati cu totii soarta.
Maxim doua voturi ar trebui sa primeasca , al lui si a lu nevasta-sa!!!! , alta basina!!!

HH 16 noiembrie 2012 at 16:54

Ha ha ha… plagiatorul p**i… Nu pot sa spun decat JENANT !

Status Quo 16 noiembrie 2012 at 23:06

Bai HH,
cand te vad si pe tine dandu-le suturi un kur pretinilor tai? E usor sa te uiti doar in ograda altuia cand nu te uiti la mizeria din ograda ta.

goe 16 noiembrie 2012 at 17:08

La alegerile din SEBES ai luat-o in freza impreuna cu chelnerul,acum o sa o iei in freza la Alba.

Lucian 16 noiembrie 2012 at 17:32

Ma amuza citirea mesajelor electorale in general si in mor special cel al d-lui Nistor.
Domnule Nistor, cred ca nici dvs. nu intelegeti ce vreti sa transmite-ti cu acest mesaj…
Vorbiti la inceput de „dezvoltarea sectorului privat”…iar dupa aceea doar de economia sociala.
Dvs stiti ce este aceasta eu personal nu cred.
Oameni buni suntem in 2012 nu va mai jucati de-a mesaje electorale,informatia este acum mai la indemana decat anul trecut si cu mult mai accesibila decat acum x ani documentati-va si apoi vorbiti!!

nyco 16 noiembrie 2012 at 17:48

Domnule Nistor,eu am fost un mic antreprenor privat,fara relatii la banca ,sa iau credit si sa nu al mai restitui,garda financiara cand venea an control consuma ,cumpara ,avea servicii,dar uita sa plateasca,va mai amintiti,eu sunt unul dintre cei care am anchis,am plecat ,…acum vreti sa revigorati micii producatori,e tarziu,as mai comenta ,dar nu merita sa ami pierd timpul,sunt antreprinzator,dar antr-o alta tara,an Romania nu se poate.

petrica 16 noiembrie 2012 at 17:49

dorine iti aduci aminte cand ne trimetea-i sa amendam concurenta agentilor privati PT TINE, (CONCRET TOBIMAR, ETC)SI ACUM PRETINZI CA STIMULEZI SECTORUL PRIVAT !? MERITI SA AJUNGI IN PARLAMENT ,UNDE ISI AU LOC TOTI,… TICALOSII ,BANDITII SI OAMENII DE NIMIC ! succes…

Status Quo 16 noiembrie 2012 at 22:53

Petrica tata,
daca eram in locul lui Nistor eu te trimiteam si pe la scoala. Sa-ti lipeasca ”tovarasa invatatoare” i-ul ala la loc.

jean 17 noiembrie 2012 at 10:29

Mi-a soptit o pasarica cu ochi albastrii ca si tu ai ramas corijent in liceu. A mintit ?

buf 16 noiembrie 2012 at 18:50

Nu ma lasa inima sa nu copiez tot ce prind, ca sunt baiat destept ca si Hava care ma recomanda!!!!!!!!!

Marcu 16 noiembrie 2012 at 22:28

Omul asta nu stie sa scie,la propriu.puneti-l sa scrie ceva si o sa vdeti ca este mai rau ca un copil de clasa a patra…

crac 16 noiembrie 2012 at 23:08

Parca e cam trist in poza! Poate a avut o viziune cu rezultatul din 9 cand s-a tras in chip!

Jon 17 noiembrie 2012 at 13:19

In afis domnul Nistor este revoltat de starea de inactivitate a economiei si vrea s-o reporneasca.
E ca si cand un piroman psihopat ar vrea sa se angajeze la pompieri.

200 17 noiembrie 2012 at 13:42

Hooooooooo postaci USL-isti !!! Mai opriti laturile. Sau mai bine nu…lasati sa vada oamenii cum stiti sa faceti politica.

Aurelian 17 noiembrie 2012 at 13:47

Eutanasiu, si-a pus echipa de 80 de derbedei, cu care face campanie electorala, la „lucru”! Acum da cu scrisul, ctre 9 dec., va da si cu parul!

Neutru 17 noiembrie 2012 at 14:04

Uau cata ura pe o chestie simpla ! Bai prostilor, voi nu vedeti ca omul se declara adeptul unui concept si da niste definitii ? Doar nu a zis ca a inventat el economia sociala. Postaci idioti !

contribuabilu` 17 noiembrie 2012 at 14:40

Ce economie sociala la un om pretins de dreapta ?
Asta e mai mincinos decat cei de la PPDD !

vasilica 18 noiembrie 2012 at 11:11

Stimate contribuabil, ca un om de dreapta, mi-i se pare normal ca omul sa sprijine ECONOMIA sociala si nu PROTECTIA sociala…..! De protecie sociala excesiva ne-am saturat din cat ne-au servit guvernarile 1990-2004. Am platit nemunca si am incurajat cersitul, plinsul de mila si autocompatimirea. Eu zic ca e destul…… Pentru a plati prestatii sociale avem nevoie de venituri la buget…… Prin incurajarea si dezvoltarea de structuri economice de orice fel, inclusiv cele de interventie si de insertie sociala, se creeaza premise de venituri la buget. Mai apoi vom putea vorbi de masuri sociale! Si inca ceva, chiar imi doresc oameni noi in parlament. Ca-s de la USL, ARD sau PPDD are mai putina importanta pentru mine. De aceea le urez mult succes si imi doresc sa fie viitori parlamentari de Alba domnilor NISTOR, JIDVEIAN, COMSA, FULEA SI DARZU!

elis 17 noiembrie 2012 at 17:46

ce tarie preferi wisky sau palinaca de 60 dall, d-le viitor parlamentar , traficant de influenta !!!

simi 17 noiembrie 2012 at 20:31

sub PDL -UL asta lumea a saracit si vine jupinu astasa ne spuna ce poate face el si partidul, am vazut ce ne-ati facut nu mai va votez asa ca mai potolitiva si ar trebuii sa va fie rusine nu sa bateti toba ca cit ati fost la putere va-ti batut joc de populatie;NESIMTITILOR

Comentariile sunt oprite