Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dorin Nistor: ”Consilierul Radu Cristian șantajează emoţional Consiliul Local Sebeș”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Telenovela vânzării terenului de la Petreşti continuă

Am constatat cu surprindere cum consilierul PNL Radu Cristian îşi permite, cu o incredibilă nonşalanţă, să declare că eu şi unii colegi din Consiliul Local Sebeș ne opunem unei investiţii de 120 mil. de euro a firmei SCA care astfel va crea 100 de locuri de muncă, asta înainte de a  aprobă  vânzarea prin licitaţie publică deschisă a unui teren.

Atunci am crezut că, din dorinţa acestui personaj de a avea şi el o temă politică, încearcă să atragă atenţia asupra sa cu aşa zisele bunele lui intenţii de a încuraja investiţiile la nivelul municipiului Sebeş, dar azi concluzionez din declaraţiile lui că simpla speculaţie în asumarea unor aşa zise merite nu este singura intenţie sau cel puţin aşa se pare. Asta în condiţiile în care şi după ce s-a aprobat vânzarea cu menţionarea articolelor de lege care clarifică clar condiţiile legale privind  terenul în cauză (articole de lege pentru stipularea cărora a votat tot consiliul şi prevederi care au fost discutate şi la întâlnirea avută cu o zi înaintea şedinţei), continua să facă afirmaţii care pun mari semne de întrebare privind imparţialitatea sa, citez:

Pentru că în caietul de sarcini au fost introduse prevederi care spun că cel care câştigă licitaţia trebuie să respecte normele de urbanism prevăzute prin Planul Urbanistic Zonal. Ori PUZ-ul arată că destinaţia terenului respectiv este mixtă construcţii civile şi construcţii industriale. Asta în condiţiile în care cei de la Pehart Tec doresc doar construcţii industriale. Au fost amendamente introduse de unii consilieri cu scopul de a sabota acest proiect. Consilierii au votat aceste amendamente pentru că nu se specifică foarte clar ce înseamnă respectarea restricţiilor de urbanism. Aşa ne-am trezit că de fapt şi de drept prin modificarea caietului de sarcini s-a blocat tot proiectul”.

Afirmaţiile sunt foarte suspecte în situaţia în care condiţiile de care vorbeşte dl consilier sunt prevederi legale; sau dânsul nu doreşte să fie luată o hotărâre cu respectarea tuturor prevederilor legale? Şi dacă un articol de lege nu trebuie aplicat conform dorinţelor dlui consilier, de ce a fost avizata de secretarul CL şi de Prefectură? Dacă nu a fost legal, de ce reprezentantul Pehart Tec a declarat că trebuie clarificată situaţia urbanistică înainte de licitaţie acesta fiind motivul pentru care de fapt nu s-au prezentat la nici unul din cele trei termene, recomandare făcută de o casă de avocatură care reprezintă pe cei ce doresc să achiziţioneze acţiunile Pehart Tec.

Dl consilier este într-o eroare şi mai mare deoarece declară că „destinaţia terenului respectiv este mixtă”, dar în realitate vorbim de două parcele: una cu destinaţie zona industrială şi una cu destinaţie de zona rezidenţială; sau oare doreşte astfel să inducă lumea în eroare prezentând în fals situaţia?

Interesantă nemulţumirea şi declaraţiile acestui consilier în condiţiile în care el a făcut parte şi din comisia de licitaţie!? Mai are tupeul să declare că eu sabotez acest proiect – să înţeleg că nu trebuie aplicată legea decât selectiv?

Curios că tot Radu Cristian este cel care, la întrebarea dacă proiectul rămâne blocat, declară următoarele : „Nici vorbă. Există o solicitare a Pehart Tec care se oferă să plătească pentru modificarea PUZ-lui existent , astfel încât zona să fie exclusiv industrială . În cazul în care nu se ajunge la un consens în consiliu voi iniţia eu un proiect de hotărâre pentru actualizare PUZ-lui . Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru că aceste teren de 3, 6 hectare , să fie scos la licitaţie şi acolo să se dezvolte o investiţie serioasă. Dacă Zewa nu vine la Sebeş, Pehart Tec, care deţine actuala fabrică de hârtie îşi va muta liniile la Dej„.

Din declaraţia de mai sus dl consilier recunoaşte că trebuia rezolvată problema de urbanism înainte de scoaterea la licitaţie. Iată că îmi dă dreptate, dar în continuare declară şi cine trebuie să fie câştigătorul licitaţiei pentru că altfel cineva se mută.

E trist ca în România de azi am ajuns să fim ameninţaţi şi şantajaţi emoţional pentru a acorda un vot după bunul plac a unora care vor să aplice în cazul acestei vânzări doar anumite prevederi legislative şi altele nu. Mai mult s-a ajuns la strângerea de semnături de la diverse persoane, care nu au toate informaţiile privind această vânzare, pentru a crea o presiune şi mai mare asupra consiliului local care trebuie, după cum declară unii, să vândă acest teren la o anumită societate, eu nu cred că cei care au semnat doresc vânzarea terenului fără a fi respectată întreaga legislaţie.

Să înţeleg că în Sebeş nu se aplica Legea construcţiilor nr. 50 din 1991, republicata în Monitorul Oficial 933 din 2004,  actualizata în 2011, sau se aplică selectiv?

Dl consilier  declară că investiţiile vor fi de 120 milioane de euro şi se vor crea 100 de noi locuri de muncă pe acest teren dar curios că reprezentantul suedezilor de la  SCA  în şedinţa de consiliu declară că ei nu au avansat nici o valoare a investiţiei, nici o perioadă de timp în realizarea ei şi nici o cifră cu numărul de locuri de muncă nou create, atunci întrebarea care se pune ce şi cu cine discuta acest domn consilier şi oare care este scopul acestor dezinformări sau ce informaţii are?

Să vedem ce proiecte se vor mai depune şi cine le va semna în continuare? După declaraţii ar trebui să iniţieze dl consilier Radu Cristian o actualizare a  PUZ-lui sau nu se mai ţine de cuvânt?

Şi uite aşa din circ în circ nu se face nimic şi aceasta  pentru că aparatul primarului nu doreşte să facă acest PUZ şi astfel blochează  faza următoare .

Dorin NISTOR, consilier local PDL Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea