Dorin Nistor: ”Consilierul Radu Cristian șantajează emoţional Consiliul Local Sebeș”

*Telenovela vânzării terenului de la Petreşti continuă

Am constatat cu surprindere cum consilierul PNL Radu Cristian îşi permite, cu o incredibilă nonşalanţă, să declare că eu şi unii colegi din Consiliul Local Sebeș ne opunem unei investiţii de 120 mil. de euro a firmei SCA care astfel va crea 100 de locuri de muncă, asta înainte de a  aprobă  vânzarea prin licitaţie publică deschisă a unui teren.

ELIT

Atunci am crezut că, din dorinţa acestui personaj de a avea şi el o temă politică, încearcă să atragă atenţia asupra sa cu aşa zisele bunele lui intenţii de a încuraja investiţiile la nivelul municipiului Sebeş, dar azi concluzionez din declaraţiile lui că simpla speculaţie în asumarea unor aşa zise merite nu este singura intenţie sau cel puţin aşa se pare. Asta în condiţiile în care şi după ce s-a aprobat vânzarea cu menţionarea articolelor de lege care clarifică clar condiţiile legale privind  terenul în cauză (articole de lege pentru stipularea cărora a votat tot consiliul şi prevederi care au fost discutate şi la întâlnirea avută cu o zi înaintea şedinţei), continua să facă afirmaţii care pun mari semne de întrebare privind imparţialitatea sa, citez:

Pentru că în caietul de sarcini au fost introduse prevederi care spun că cel care câştigă licitaţia trebuie să respecte normele de urbanism prevăzute prin Planul Urbanistic Zonal. Ori PUZ-ul arată că destinaţia terenului respectiv este mixtă construcţii civile şi construcţii industriale. Asta în condiţiile în care cei de la Pehart Tec doresc doar construcţii industriale. Au fost amendamente introduse de unii consilieri cu scopul de a sabota acest proiect. Consilierii au votat aceste amendamente pentru că nu se specifică foarte clar ce înseamnă respectarea restricţiilor de urbanism. Aşa ne-am trezit că de fapt şi de drept prin modificarea caietului de sarcini s-a blocat tot proiectul”.

Afirmaţiile sunt foarte suspecte în situaţia în care condiţiile de care vorbeşte dl consilier sunt prevederi legale; sau dânsul nu doreşte să fie luată o hotărâre cu respectarea tuturor prevederilor legale? Şi dacă un articol de lege nu trebuie aplicat conform dorinţelor dlui consilier, de ce a fost avizata de secretarul CL şi de Prefectură? Dacă nu a fost legal, de ce reprezentantul Pehart Tec a declarat că trebuie clarificată situaţia urbanistică înainte de licitaţie acesta fiind motivul pentru care de fapt nu s-au prezentat la nici unul din cele trei termene, recomandare făcută de o casă de avocatură care reprezintă pe cei ce doresc să achiziţioneze acţiunile Pehart Tec.

Dl consilier este într-o eroare şi mai mare deoarece declară că „destinaţia terenului respectiv este mixtă”, dar în realitate vorbim de două parcele: una cu destinaţie zona industrială şi una cu destinaţie de zona rezidenţială; sau oare doreşte astfel să inducă lumea în eroare prezentând în fals situaţia?

Interesantă nemulţumirea şi declaraţiile acestui consilier în condiţiile în care el a făcut parte şi din comisia de licitaţie!? Mai are tupeul să declare că eu sabotez acest proiect – să înţeleg că nu trebuie aplicată legea decât selectiv?

Curios că tot Radu Cristian este cel care, la întrebarea dacă proiectul rămâne blocat, declară următoarele : „Nici vorbă. Există o solicitare a Pehart Tec care se oferă să plătească pentru modificarea PUZ-lui existent , astfel încât zona să fie exclusiv industrială . În cazul în care nu se ajunge la un consens în consiliu voi iniţia eu un proiect de hotărâre pentru actualizare PUZ-lui . Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru că aceste teren de 3, 6 hectare , să fie scos la licitaţie şi acolo să se dezvolte o investiţie serioasă. Dacă Zewa nu vine la Sebeş, Pehart Tec, care deţine actuala fabrică de hârtie îşi va muta liniile la Dej„.

Din declaraţia de mai sus dl consilier recunoaşte că trebuia rezolvată problema de urbanism înainte de scoaterea la licitaţie. Iată că îmi dă dreptate, dar în continuare declară şi cine trebuie să fie câştigătorul licitaţiei pentru că altfel cineva se mută.

E trist ca în România de azi am ajuns să fim ameninţaţi şi şantajaţi emoţional pentru a acorda un vot după bunul plac a unora care vor să aplice în cazul acestei vânzări doar anumite prevederi legislative şi altele nu. Mai mult s-a ajuns la strângerea de semnături de la diverse persoane, care nu au toate informaţiile privind această vânzare, pentru a crea o presiune şi mai mare asupra consiliului local care trebuie, după cum declară unii, să vândă acest teren la o anumită societate, eu nu cred că cei care au semnat doresc vânzarea terenului fără a fi respectată întreaga legislaţie.

Să înţeleg că în Sebeş nu se aplica Legea construcţiilor nr. 50 din 1991, republicata în Monitorul Oficial 933 din 2004,  actualizata în 2011, sau se aplică selectiv?

Dl consilier  declară că investiţiile vor fi de 120 milioane de euro şi se vor crea 100 de noi locuri de muncă pe acest teren dar curios că reprezentantul suedezilor de la  SCA  în şedinţa de consiliu declară că ei nu au avansat nici o valoare a investiţiei, nici o perioadă de timp în realizarea ei şi nici o cifră cu numărul de locuri de muncă nou create, atunci întrebarea care se pune ce şi cu cine discuta acest domn consilier şi oare care este scopul acestor dezinformări sau ce informaţii are?

Să vedem ce proiecte se vor mai depune şi cine le va semna în continuare? După declaraţii ar trebui să iniţieze dl consilier Radu Cristian o actualizare a  PUZ-lui sau nu se mai ţine de cuvânt?

Şi uite aşa din circ în circ nu se face nimic şi aceasta  pentru că aparatul primarului nu doreşte să facă acest PUZ şi astfel blochează  faza următoare .

Dorin NISTOR, consilier local PDL Sebeș

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

cristi 13 decembrie 2013 at 16:11

Un gunoi de om Consilierul Radu Cristian, si lui i mai trebuia functie de viceprimar amaratul!

albaiulianul 13 decembrie 2013 at 18:18

Domnule Nistor, dumneavoastra sunteti ultimul in masura sa criticati pe cineva. Ideile sustinute de Cristian Radu sunt total adevarate, dumneavoastra probabil doriti sa va bagati putin in seama, a cam uitat lumea de numele dumneavoastra. Cat despre faptul ca sunteti consilier in Sebes, cred ca nimeni nu stie, intrucat activitatea dumneavoastra este egala cu 0.

Gandesteliber 13 decembrie 2013 at 18:31

Chiar am uitat cine e dorin nistor de la candidatura sa la scaunul de primar al sebesului, un om pe care nici neamurile nu il mai saluta prin sebes, un om care vine in sebes doar la sedintele de consiliu, un om care probabil nu a fost cautat acasa de investitori refuza sa voteze ceva benefic pentru zona sebes, finalizarea investitiei cred ca intereseaza pe toata lumea si nu cat de greu e schimbatul unui puz pe care trebuia sa il faceti de mult daca vedeati pe cineva interesat de o achizitie, extindere, investitie

GeorgeM 13 decembrie 2013 at 19:18

Dle Nistor ati omis faptul ca in evetualitatea neaprobarii acestui proiect si prin mutarea fabricii la Dej, angajatii actuali isi vor pierde locul de munca.
Daca stam sa judecam mai atent e vorba totusi de o investitie, fie ca e de 50, 100, 120 de milioane, atata timp cat se pastreaza locurile de munca actuale si se ofera si in plus, nu aveti ce obiecta. Asta, daca sustineti forta de munca locala si aveti minimul de respect pentru locuitorii acestui oras (pe care nu-l cunoasteti).
Cat despre teren, acesta merita minimul de interes din partea consiliului, in a finaliza prompt si eficient modificarea PUZ-ului respectiv vanzarea lui catre compania suedeza.
Tot ce ati scris dvs E degeaba, sunt doar „of-uri” interne fata de un consilier care a avut initiativa sa propuna si sa realizeze o sedinta extraordinara prin care v-a mai dat o sansa sa lasati deoparte mana ce astepta o „atentie suedeza”.

sebesean 13 decembrie 2013 at 20:23

Mai umflatule de NISTOR,pleca din SEBES tu si cu gasca ta .Numai prosti faci pentru SEBES.Acest oras nu este Cacova de unde te trgi tu.Primarul Dancila cand a fost ales a bagat apa in lac,a facut autogara,centura ocolitoare ceea ce nu a facut Bogdan cu PDL in mandatul trecut.

Taa 13 decembrie 2013 at 21:04

Acest strigat de disperare al unu om care a fost aproape sa-i pacaleasca pe sebeseni.vrea sa discrediteze pe cel care poate sa-l invinga iarasi la viitoarele alegeri.daca vrei sa tii cu oamenii(ceea ce este normal pentru un consilier local ales de sebeseni exact pentru a le apara interesele) esti luat drept populist.rusine albaiulianule!

Besnik 14 decembrie 2013 at 0:05

Dl Nistor, de cate locuri de munca are nevoie Romania, nu prea cred ca suntem noi in masura sa punem prea multe pretentii. Asa ca nu mai puneti bete in roate incat sa le pierdem si pe cele actuale.
Toate tarile civilizate au tot felul de facilitati pentru firme de la terenuri cu titlu gratuit pentru extindere/constructii la facilitari si scutiri de taxe si impozite. Ce e asa de greu aprobare PUZ-ului si darea in folosinta cat mai rapida a terenului ? Ar putea fi dat cu titlu gratuit numai sa se construiasca si sa se creeze noi locuri de munca, nici sa nu mai vorbim de vanzarea lui. Cristi tine tare, de investitii are nevoie Sebesul si Romania

Smecher 14 decembrie 2013 at 2:20

Domnu Nistor nu va m’ai chinuiti cu articole de presa… dvs sunteti inca in anu 4 la facultate m’ai aveti de papat mult pana il ajugenti pe acest tanar de perspectiva al judetului Alba ! asa ca , stati la coada !

mos gerula 14 decembrie 2013 at 7:39

io.mi aduc aminte asa:
poluare mare pe raul sebes. vine unu, face tam tam in presa; pehart a deversat … toata lumea ciocu mic, ca ce au deversat era mai curat ca apa… sa nu cumva sa inchida fabrica …
ulterior mare tam tam pe investitii… parc logistic.
oameni buni, vizitati parcul logistic care este inainte de turda sa vedeti ce inseamna….un depozit.

EU NU SUNT DE ACORD CU O ASEMENEA INVESTITIE!

sa ne spuna consilierii cate tiruri vor trece zilnic si pe unde si cine va suporta cheltuielile cu refacerea acelui drum!

Comentariile sunt oprite