Ziarul Unirea

Dorin Nistor a pierdut din nou – AIDA Transport Local nu va primi bani de la Consiliul Local Alba Iulia

Proiectul de hotărâre privind plata contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport local (AIDA-TL), pe anul 2013 a fost respins. Prezentarea făcută de directorul Dorin Nistor nu i-a convins pe consilierii locali, astfel că 8 dintre aceștia au votat ”împotrivă” iar alți 3 s-au abținut de la vot.

Suma solicitată era de 14.575.471 lei, reprezentând contribuţia pentru acoperirea cheltuielilor estimate (cheltuieli funcţionale si gratuități), necesare pentru prestarea serviciului de transport public local şi pentru întreţinerea infrastructurii tehnico-edilitare aferente acestuia în Zona tarifară 1 – Municipiul Alba Iulia.

ELIT

Necesarul de contributii (cheltuieli funcţionale si gratuitati) pentru anul 2013 a fost stabilit în Adunarea Generală a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba lulia -Transport Local, întrunită în data de 26 martie a.c., la care au participat: președintele asociației – Mircea Hava și membrii – Gheorghe Damian (primarul comunei Ciugud), Ioan Iancu Popa (primarul comunei Sîntimbru, Romulus Raica (primarul comunei Galda de Jos), Emil Lupșan (primarul comunei Cricău), Traian Rusu (primarul comunei Ighiu) și Teodor Florea (primarul comunei Întregalde).

Pe lângă contribuția municipiului Alba Iulia, conform necesarului estimat de resurse financiare pentru anul 2013, comunele membre ale AIDA-TL trebuie să achite următoarele sume: Ciugud – 17.431 lei;  Sîntimbru -27.017 1ei; Ighiu – 8.906 1ei; Galda de Jos – 25.073 1ei; Cricău – 9.532 1ei; Întregalde – 6.867 1ei.

În cea mai mare parte, banii trebuiau să ajungă la STP Alba Iulia care a câștigat licitația pentru serviciul local de transport.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

INCENDIU la un autoturism pe DN1: Intervin pompierii cu o autospecială pentru localizarea și lichidarea flăcărilor

Un incendiu a izbucnit astăzi, 11 mai, în jurul orei 15:00, la un autoturism aflat pe DN1, în zona Rompetrol,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

GG 4 aprilie 2013 at 15:18

De cate ori tre’ sa mai piarda acest looser ca sa-si dea ca este de fapt si de drept doar un mare ratat ? Si inca ceva… ce se tot autonumeste acest geniu al Albaei, Mircea Hava, presedinte fondator la tot felul de asociatii, fuundatii si alte prosteli ?

@GG 4 aprilie 2013 at 16:15

Cam de cate ori au pierdut loseri de la voi din partid care au candidat contra lui Hava. E membru fondator pentru ca napii de la alte partide nu fac nimic.

vlad 4 aprilie 2013 at 22:08

Ba, eu sunt foarte USL-ist. Dar la acest cometariu… ai dreptate

dolfi 4 aprilie 2013 at 15:57

cum e chemat mircica la DeNeA sa-l intrebe de diverse, si poate si de prietenul lui de la setepe, cum hop nu se mai dau bani! pai da-i coane bani lu’ prekinu-to ca doar esti nevinovat nu?

Privatii 4 aprilie 2013 at 16:35

Doar louserii vor sa dea bani unor firme fantoma, in loc sa dea liber intiativei private si astfel sa cheltuiasca banii publici pt lucrari edilitare urgente si de interes general. Nu toata lumea merge cu transportul public. Unii merg si pe jos, iar altii cu masinile lor. Se vede ca unii consilieri au inteles ca nu se mai poata fura fara sa vada cine nu trebuie si acum sufla si in iaurt !

cetatean 4 aprilie 2013 at 21:35

Nistor de fapt a castigat ca sta pe un salar de 9000 Ron din banii cetatenilor si face „performanta” la AIDA( noua fabrica de bani a Tatucului)!

gogu 5 aprilie 2013 at 9:02

Nistor stie sa scrie si sa vorbeasca la o prezentare? Mare minune! Uni spun ca este un analfabet, plus multe alte epitete. Sunt curios cum s-a semnat? „Director ecsecutiv”?

HH 5 aprilie 2013 at 10:19

PESTE 3.300.000 DE EURO NUMAI CONTRIBUTIA MUN. ALBA IULIA !!!!???
ORICAT DE CIVILIZAT AR FI TRANSPORTUL PUBLIC SUMA ESTE ENORMA- IN JUR DE 120.000 DE EURO COSTA UN AUTOBUZ NOU !

Costel* 5 aprilie 2013 at 10:47

Se pare ca domnii consilieri locali nu circula cu autobuzele STP-ului ca atunci ar observa si dumnealor doi conducatori auto mai speciali ai STP pe ANAF-istul Sorin Blejnar si PNL-istul Mihaita Calimente. Ata e, bani pentru STP.

Comentariile sunt oprite