Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Dorel Fiţ de la ITM Alba s-a înscris în UNPR, după 11 ani de şefie şi independenţă politică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorel Fiţ, unul dintre cei mai longevivi directori de instituţie din judeţul Alba, dar şi unul dintre cei mai apreciaţi specialişti din ţară în domeniul legislaţiei muncii, a renunţat recent la independenţa sa politică şi s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Din anul 2000 încoace de când s-au înfiinţat inspectoratele teritoriale de muncă, Dorel Fiţ s-a menţinut la conducerea instituţiei indiferent de culoarea politică a guvernelor care s-au perindat la putere. Datorită profesionalismului de care a dat dovadă, recunoscut de superiorii săi de la centru, el a fost tolerat de politicieni şi a primit pe rând susţinerea acestora. Acum însă şi-a depus adeziunea direct la Bucureşti, iar înscrierea sa în partidul lui Gabriel Oprea a coincins cu repunerea pe scaunul de director al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, la începutul lunii august 2011. „Am aflat de înscrierea domnului Dorel Fiţ în UNPR şi chiar dacă adeziunea a fost depusă la centru şi nu la noi la Alba nu putem să fim decât onoraţi că un om şi un profesionist ca domnul Fiţ a venit în rândurile noastre”, a precizat Cornel Suciu, preşedintele UNPR Alba.
Dorel Fiţ fusese schimbat din funcţia de inspector-şef al ITM Alba în iulie 2010 pe motiv că îi expirase contractul de management. A acţionat în instanţă Ministerul Muncii iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză şi a dispus reinstalarea sa în fruntea instituţiei. Contactat telefonic, Dorel Fiţ s-a rezumat la a recunoaşte că s-a înscris în UNPR însă nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea subiectului. Nu este exclus ca el să fi fost condiţionat să facă acest gest, având în vedere că şeful său direct de la Bucureşti este membru UNPR. Pe de altă parte este posibil ca Dorel Fiţ să fi căutat susţinere politică în rândul UNPR în condiţiile în care reprezentanţii PDL în Alba nu l-au mai dorit şi nu l-au mai susţinut la conducerea ITM. Reamintim că cu puţin timp înaintea schimbării sale din funcţie  în vara anului trecut liderii PDL Alba Ion Dumitrel şi Mircea Hava au lansat acuzaţii mai directe sau mai voalate la adresa lui Fiţ, plasându-l pe acesta în rândul directorilor ai căror apropiaţi făceau afaceri cu instituţiile pe care ei le conduceau.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea