Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Domeniul Schiabil de la Transalpina se REDESCHIDE. Care este starea pârtiilor și când vor putea veni primii schiori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestea că domeniul schiabil Transalpina – Voineasa din județul Vâlcea urmează să se deschidă i-a bucurat pe sibieni, mai ales că locația se află la doar câteva ore distanță de Sibiu. Administratorul domeniului, Adrian Iepure, spune că sunt 99% șanse ca pârtiile să se deschidă începând de sâmbătă.

„Depindem foarte mult de CNCIR Pitesti și din prisma asta nu am vehiculat o dată certă, dar 99% wekend-ul viitor schiem la Transalpina. Se va efectua autorizarea săptămâna aceasta, de asta mai depindem”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Adrian Iepure, administratorul domeniului schiabil Transalpina – Voineasa.

Anul acesta, vor fi deschise pârtiile de pe tronsonul telegondola, dar și cele din zona teleschiului. În schimb, nu vor funcționa pârtiile din tronsonul telegondola 2 și telescaun.

În ceea ce privește Apres-ski-ul acesta nu va fi deschis în acest an. „Nu intră în cadrul contractului de atribuire, fiind în litigiu. Cei care se ocupă de el nu vor să deschidă”, a mai spus administratorul domeniului. În schimb, pe pârtie o să fie amenajată o zonă cu mâncare fast-food.

Chiar dacă domeniul schiabil are mare potențial, fiind considerat cel mai frumos din România, investitorii nu s-au îngrămădit în zonă și nu sunt foarte multe variante când vine vorba de unități de cazare. „Suntem deficitari la capitolul cazare, dat fiind faptul că domeniul schiabil nu a avut o dată de deschidere. Sperăm să se rezolve și asta, să apară potențiali investitori”, mai spune Adrian Iepure, administratorul domeniului schiabil.

Sursa: oradesibiu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea