Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Domeniile Boieru, producătorul de vinuri din Ciumbrud, a ajuns la afaceri de 3,8 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Domeniile Boieru, producător de vinuri din Ciumbrud judeţul Alba, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 3,84 milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Domeniile Boieru au 130 de hectare de viţă-de-vie şi este una dintre cramele care practică turismul viticol.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Compania înfiinţată în urmă cu mai bine zece ani a fost fondată de Florin Dănoaie, iar în 2017 a intrat în acţiona­ria­tul companiei Raul Ciurtin printr-o ma­jorare de capital  făcută prin inter­mediul firmei Crisware Holdings, astfel că deţine 50% din participaţii.

Tradiția cultivării viței de vie datează de sute de ani în podgoriile de pe malul Mureșului. Cronicile ne spun că vinul de Ciumbrud a fost ”Pohta ce-am pohtit” în materie de vinuri a Domnitorului Mihai Viteazul din perioada în care acesta a fost domnitorul Țării Românești, Moldovei și a Ardealului(1599-1600).

Tradiția vinurilor de soi a fost moștenită și reluată în prezent de către Domeniile Boieru în cocheta cramă Ciumbrud unde picătura de miracol a migdalului crescut în inima Ardealului se regăsește în fiecare pahar de vin nobil.
Viile de la Ciumbrud, amplasate pe versanți însoriți în vecinatătea râului Mureș, se bucură de condiții excepționale de climă și sol. Alternanța zilelor calde cu nopţile reci, conduce la o coacere lentă cu păstrarea aromelor primare, în perfect echilibru cu aciditatea fină, specifică locului.

Condițiilor naturale deosebite, în armonie cu priceperea viticultorului și meșteșugul vinificatorului fac din vinul de Ciumbrud, unul din cele mai fine pe care Podgoriile Ardealului le poate oferi. Soiuri precum Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Riesling, Muscat Ottonel, Gewurztraminer (Traminer), Chardonnay şi Pinot Gris, sunt cultivate aici cu succes şi oferă în fiecare an o recoltă valoroasă de vinuri înobilate de o calitate deosebită.

Calitatea vinurilor de Ciumbrud este dovedită de multitudinea de premii obținute în țară și străinătate pornind de la medalia de aur Napoleon al III-lea în anul 1867 câștigată la Concursul Internațional de vinuri de la Paris. Această distincție spune multe despre calitatea vinurilor obtinuțe în această podgorie şi faptul că fiecare picătură de Ardeal este preţioasă.

Sursa: zf.ro, vindeciumbrud.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

PROGRAMUL AlbaFest® 2024, cel mai așteptat eveniment din Cetatea Alba Carolina: Roată panoramică uriașă, super hituri, spectacol grandios de reconstituire militară antică și multe surprize pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROGRAMUL AlbaFest® 2024, cel mai așteptat eveniment din Cetatea Alba Carolina: Roată panoramică uriașă, super hituri, spectacol grandios de reconstituire militară antică și multe surprize pentru copii AlbaFest® 2024, cel mai așteptat și aclamat dintre toate evenimentele ce au loc, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina și-a definitivat programul și e gata să-și primească, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea