// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Doi hoți ”profesioniști” care au spart trei locuințe din Ocna Mureș, prinși și condamnați la închisoare cu executare

Doi hoți ”profesioniști” originari din Târgu Mureș au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru furturi comise pe raza orașului Ocna Mureș.

Bucin Radu Nicolae a primit pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare cu executare, iar Moldovan Emil Nicolae a fost condamnat la 2 ani de închisoare în regim de detenție. Sentința definitivă a fost pronunțată în 3 octombrie 2018 la Curtea de Apel Alba Iulia.

Prin actul de trimitere în judecată s-a stabilit că că inculpații au multiple condamnări pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, iar Bucin Radu și pentru infracțiune de tâlhărie calificată în timpul minorității. ”Persistând în acest tip de conduită infracțională, ridicat la rang de «profesie», inculpații pentru a reduce semnificativ șansele de a fi identificați cu ocazia săvârșirii  infracțiunilor de furt din locuințe, au luat rezoluția infracțională de a comite acest tip de infracțiuni în altă localitate decât cea de domiciliu, din alt județ, prin efracție, escaladare și folosirea unei chei mincinoase.

Dând dovadă de abilitate infracțională, inculpații s-au înțeles să folosească mănuși cu ocazia intrării în locuințe, pentru a nu putea fi identificate urme papilare care să conducă la identificarea lor, iar la intrarea în localitatea unde urma să comită faptele – orașul Ocna Mureș – să demonteze plăcuțele cu nr. de înmatriculare de pe autoturismul cu care urmau să se deplaseze în zona locuințelor vizate, și să le remonteze la plecare, pentru a nu putea fi identificați după înregistrările video efectuate cu ajutorul camerelor amplasate în locuri publice în zona orașului”, se afirmă în motivarea deciziei de condamnare. Faptele de furt au avut loc în februarie 2018.

Astfel, în intervalul orar 09:00 – 12:00, cei doi hoți au sustras împreună, prin efracție, escaladare și folosirea unei chei ”mincinoase”, bunuri din trei locuințe din Ocna Mureș. Au furat în total suma de 6.800 de lei, trei inele și două verighete din aur, respectiv 200 de euro. Au fost identificați ulterior, pe baza unor urme lăsate la fața locului, precum și cu ajutorul imaginilor surprinse de camere de luat vederi din oraș. Ambii au recunoscut faptele și au beneficiat de reducerea pedepsei, dar nu au putut evita condamnări cu executare având în vedere că sunt recidiviști.

Facebook