Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi fraţi din județul Alba vindecă lumea cu ajutorul… gândului!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi fraţi din județul Alba vindecă lumea cu ajutorul… gândului!

De aproape zece ani, doi frați din municipiul Aiud, Ecaterina Bucher (Budușan) și Gavril Bucher (care au refuzat să-i popularizăm, arătându-le fotografiile), ajutați de unul dintre prietenii lor, încercă să dea o mână de ajutor celor aflați în suferință folosind tehnici mai puțin cunoscute și uzitate în medicină. În dorința lor de mai bine, sute de oameni, copii, tineri sau mai bătrâni au trecut pe la ei, încercând, unii chiar  reușind, să-și recapete sănătatea sau echilibrul. Cei doi au înființat Asociația „Bucher”, prin care doresc să vină în ajutorul copiilor, și nu numai, care suferă de diverse afecțiuni ca: epilepsie, autism sau diverse sechele post operatorii.

”Ne place să trăim înconjurați de oameni veseli, încrezători, optimiști, entuziaști, sănătoși, care pot să-i sprijine pe apropiații lor… Pentru aceasta însă, e nevoie să oferim noi înșine toate aceste calități.

De aceea organizăm periodic seminarii, cursuri, workshopuri, ședințe de terapie, tabere, evenimente, prin care încercăm să oferim un sprijin și un mic impuls participanților”, ne-a mărturisit Ecaterina Budușan. Pentru a pune în practică sistemul de vindecare, mai bine spus de autovindecare cu ajutorul propriului gând, se organizează în fiecare an tabere în care cei care au unele suferințe vin pentru ca, sub îndrumarea atentă a lor și a voluntarilor, să încerce și altceva decât regimul impus de medicina actuală. 

”În taberele noastre se încearcă autocunoașterea și autovindecarea prin puterea gândului. Aici copii cu afecţiuni sau oameni maturi învață cum să folosească puterea gândului pentru a trăi în armonie, bucurându-ne de sănătate, iubire și prosperitate, singuri și împreună cu cei din jurul lor. Fiecare tabără organizată de noi este un moment ideal pentru recalibrare energetică, tonifiere mentală și aurică, prin cunoștințele dobândite la cursuri și puse în practică într-un cadru montan mirific plin de vibrație” ne-a spus Ecaterina Budușan (Bucher).

Taberele celor doi din asociația Bucher și a prietenului lor, Daniel Feieș, se desfășoară în zona Colțești-Rimetea, despre care frații Bucher susţin că este un loc plin de putere, în care forțele telurice și cele cosmice se îmbrățișează armonios, creând cadrul cel mai potrivit pentru relaxare, introspecție, autocunoaștere, meditație și autovindecare și unde orice participant este atras de peisajul sălbatic, iar celor maturi le aduce aminte de anii din copilărie și de nopțile vacanțelor de vară în care, adolescenți fiind, adormeau în podul plin cu fân al bunicilor.

 „Credem că cele mai bune rezultate le avem cu copiii care suferă de autism. Acestora le acordăm o atenție mai deosebită”,  ne-a mărturisit doamna Ecaterina. Aceasta ne-a informat că unele dintre cele mai dragi proiecte ale lor sunt cele în care sunt implicații copii, proiecte în urma cărora, prin prezentarea expozițiilor și tipărirea minicărţilor realizate de aceștia, ca urmare a organi­zării cursurilor de desen și pictură, se observă pași mari în tratarea autismului.

Potrivit fratelui Ecaterinei, Gavril Bucher: „Oamenii nu trebuie să se cramponeze de situații, convingeri și acțiuni inutile și să trăiască mereu în aceeași băltoacă. Lumea e în schimbare, e greu de acceptat, însă dacă omul înțelege că trebuie să poarte din când în când și alte haine, fiindcă ori corpul lor se modifică (fizic), ori hainele se rup, se murdăresc, se pătează, atunci de ce nu acceptă și faptul că totul e în schimbare și că pentru a trăi în mod armonios e nevoie să renunţe la vechi și să aducă elemente noi în viața lor?

Acesta este fundamentul pe care se bazează metodele noastre de ajutorare a celor care suferă de autism sau epilepsie. Prin autocunoaştere, prin puterea gândului se pot realiza pași importanți spre vindecare. Fiecare persoană este capabilă să se (auto)vindece de orice boală și poate dispune în orice moment de mijloacele prin care să trăiască sănătos și în armonie în fiecare zi”.

Cei doi, împreună cu prietenul lor, au reușit să amenajeze la poalele dolinei pe care se află secularele ruine ale Castelului Colțești o tabără la care, pe parcursul celor aproape zece ani de la înfiinţarea asociației lor, au participat sute de copii, tineri sau adulți dornici de a încerca și altceva în procesul lor de vindecare. În opinia celor din asociație, boala este un dezechilibru energetic al corpului individului. Mai mult, atunci când corpul este sănătos, el are o energie cu frecvență înaltă. Atunci când apare ”boala”, energia corpului are o frecvență mai scăzută.

Aceștia afirmă că ridicarea frecvenței energiei corpului reprezintă de fapt vindecarea, însănătoșirea, astfel, orice denumire ar avea ”boala” de care suferă cineva, poate fi vindecată, fiindcă este vorba doar despre frecvențe energetice. Și cu toate acestea, spun cei doi, nu orice persoană se poate vindeca, fiindcă omul, datorită educației, a convingerilor, a temerilor, a situațiilor de viață prin care a trecut, își pune singur bariere, încetinind sau chiar stopând procesul de vindecare.

În opinia lor, spre deosebire de adulți și mai ales copii, care cu toții, prin inocența lor, nu-și  pun întrebări de genul ”Ce fel de energie este asta?”, ”De ce se poate vindeca boala?”, ”Dar dacă la mine nu funcționează?”,  pur și simplu ei, membrii asociației, acționează în beneficiul lor, al copiilor, cu încredere deplină și tocmai din această cauză o mare parte dintre cei de care se ocupă de copii au rezultate benefice. „Din păcate, nu-i putem ajuta pe toți, însă oferim gratuitate totală copiilor și cazurilor de boală foarte grave, permițându-le accesul la seminarii, ședințe de terapie și tabere”,  ne-a spus Ecaterina.

Pentru a veni în ajutorul cât mai multor oameni cu probleme, asociația Bucher organizează anual cursuri, seminarii, ședințe de terapie în mai multe orașe din țară. Astfel, Gavril Bucher, de altfel licențiat în Germania în astfel de activități, a avut întâlniri cu cei interesați în: București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Luduș, Ploiești, Odorheiu Secuiesc, Iernut, Aiud și altele, aducând în acest fel informații despre autovindecare. (D. L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea