Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dispensarul din Sebeș, în care se află mai multe cabinete medicale, va fi reabilitat. Investiție de 510.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dispensarul din Sebeș, în care se află cabinete medicale cu medici de familie pentru consultații și tratament, dar și un laborator dentar, va fi reabilitat, investiția ridicându-se la circa 510.000 de euro, iar lucrările vizează reparații capitale.

Consilierii locali din Sebeș au aprobat, în ședința marți, un proiect de hotărâre privind Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru obiectivul Reabilitarea clădirii dispensarului, în care se află, la parter, trei cabinete medicale cu medici de familie și un laborator dentar, iar la etaj, trei cabinete medicale cu săli de tratament.

Investiția, inclusiv cu TVA, se ridică la 2.374.160 de lei, iar durata de realizare a ei este 12 luni, plus două luni pentru realizarea proiectului tehnic.

Această investiție a fost cerută inclusiv de medici care lucrează aici.

Între lucrări sunt prevăzute izolarea termică a fațadei, partea opacă cu sistem termoizolant amplasat la exterior cu o grosime de 10 cm, înlocuirea tâmplăriei exterioare, a geamurilor, a celei aferente accesului în clădire cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a părții vitrate, tâmplărie dotată cu dispozitive pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă. Sunt prevăzute și termoizolarea planșeului, respectiv înlocuirea corpurilor de încălzire, cu radiatoare, care se vor monta în apropierea pardoselii.

Totodată, sunt prevăzute înlocuirea instalațiilor, montarea de robinete cu cap termostatic la radiatoare și izolarea conductelor din subsol cu scopul reducerii pierderilor.

Pe holuri și în saloane vor fi montate sisteme de aer condiționat și corpuri de iluminat cu eficiență ridicată și durată mare de viață, potrivit proiectului aprobat de consilierii locali.

Circuitele electrice, instalațiile de distribuție a apei reci, care nu mai sunt bune, vor fi înlocuite, dar și ușile și ferestrele interioare.

De asemenea, vor fi refăcute finisajele în toate corpurile clădirii în care este necesar acest lucru, astfel încât imobilul să capete o nouă înfățișare.

Pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura clădirii, vor fi reparate trotuarele de protecție. Nu în ultimul rând vor fi create facilități pentru persoanele cu handicap.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea