Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

„Discobolul”, cu întârziere dar cu satisfacţie!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu obişnuiesc să întârzii atât de mult cu semnalarea unei apariţii editoriale, dar de data aceasta mă declar întârziat în ceea ce priveşte semnalarea apariţiei unui nou număr al revistei „Discobolul” şi, totodată, foarte… satisfăcut. Pentru că trebuie să vă mărturisesc un lucru: alteori citeam în mod selectiv revista, ocolind unele texte ori pentru că mă depăşeau ca limbaj şi ca nivel de cunoaştere, ori pur şi simplu pentru că nu erau pe gustul meu. Ei bine, de data aceasta am citit revista aproape „din scoarţă-n scoarţă” cum se spune, cea ce justifică oarecum întârzierea cu care scriu despre ea. Am fost de data aceasta mai atent, deoarece încă de la momentul în care am intrat în posesia ei mi-au atras atenţia două nume care promiteau noi poeme: Gheorghe Grigurcu şi Aurel Pantea. Trebuia neapărat să văd în ce constă noutatea, mai ales în ceea ce-l priveşte pe Aurel Pantea, redactorul şef al revistei şi preşedintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, pe care-l ştiu atât de împovărat de responsabilităţi organizatorice şi didactice universitare, încât trebuia să văd cu ochii mei ce şi cum mai trăieşte liric în ritmul halucinant în care munceşte şi citeşte. De asemenea, mi-au atras atenţia şi promisele texte ale altor scriitori „de-ai noştri”, pe care-i apreciez în mod deosebit (fireşte că în primul rând îi citeşti pe cei pe care-i cunoşti personal, din curiozitatea de a întregi imaginea omului cu cea a scrisului lui), scriitori precum Cornel Nistea, Mircea Stâncel, Ion Mărgineanu şi Ştefan Dinică.
Acum să nu credeţi că revista este, în rest, lipsită de importanţă. Ba dimpotrivă, se înscrie în acelaşi trend ascendent calitativ cu care ne-a obişnuit şi care nu dă semne prea curând că se va epuiza, instalându-se în platitudine. Pentru edificarea dumneavoastră mai adaug câteva nume demne de a stârni interesul împătimiţilor lecturii: Constantin Cubleşan, Ion Brad, Mariana Pândaru, Veronica Oşorheianu, Ion Buzaşi, Vasile Moga, Mihai Blăjan şi Ieronim Muntean. Aşadar, vă îndemn (deşi cu întârziere, când deja se apropie apariţia numărului următor), căutaţi şi citiţi „Discobolul” nr. 162-163-164, ce corespunde lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anului 2011. Veţi fi în mod sigur mai bogaţi! (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea