Rămâi conectat

Actualitate

Directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu: „pe măsură ce noi ne „șmecherim”, se „șmecherește” și virusul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu: „pe măsură ce noi ne „șmecherim”, se „șmecherește” și virusul”

Directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat joi, 29.05.2021, că medicii se aşteaptă ca din septembrie să înceapă valul patru al pandemiei.

„Eu cred că ne-am cam revenit sau suntem într-o perioadă de revenire, dar să fiţi convinşi de faptul că în septembrie – octombrie o să avem un nou val, deci aşa să se gândească toată lumea, că nu o să trecem fără acest următor val. La acest moment, m-am uitat la câţi au fost vaccinaţi şi la câţi au fost trecuţi prin boală, cam 30% din populaţia din ţară. La nivelul spitalului, am făcut azi statistica, suntem cam la 70,1% vaccinaţi sau au trecut prin boală, deci şi noi mai avem 30% din personal care nu are imunitate, aşa cum 70% din populaţia din România nu are încă imunitate la SARS-CoV-2. Aşa încât, nu ştiu cât se poate vaccina în trei luni, dar precis nu destul cât să ajungă la 70% – 80%. (…) Toată lumea aşteaptă valul următor. (…) Toate infecţiile virale funcţionează în valuri„, a spus directorul Camelia Grigore într-o conferinţă de presă.

Potrivit directorului Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, în prezent au fost identificate trei tulpini noi de boală care circulă în judeţ.

„Sunt cazuri de reîmbolnăvire cu forme uşoare la persoanele vaccinate, în spitalul nostru, pe care le-am testat şi aveau o altă variantă şi s-au reîmbolnăvit şi au trecut printr-o formă uşoară de îmbolnăvire. Noile variante vor exista tot timpul fiindcă aşa funcţionează virusurile. Deci, pe măsură ce noi ne ‘şmecherim’, se ‘şmechereşte’ şi virusul”, a arătat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, Camelia Grigore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea