Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Directorul Agenției Naționale de Cadastru, la Alba Iulia: Obiectivul este de a deschide carte funciară la zi, fără bani, tuturor cetățenilor din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
  • Comunele Horea, Vințu de Jos și Ighiu sunt cuprinse într-un proiect de cadastrare al Agenției Naționale.

Marius Arthur Ursu, director general al Agenţiei Naţionale de cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), este prezent luni și marți în județul Alba pentru a vorbi cu toate persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de cadastru, cu notarii și cu colegii de la oficiul de cadastru Alba, pentru a vedea dacă există anumite lacune din punct de vedere al regulamentului și al legislației în acest domeniu.

Arthur Ursu01El a arătat că obiectivul principal al Programului naţional de cadastru şi carte funciară este de a deschide carte funciară la zi, tuturor cetățenilor din județ. ”Ei nu trebuie să se teamă că vor da vreun ban. Cheltuielile vor fi suportată de Agenția Națională de Cadastru sau pe bază de fonduri europene. Ei nu vor plăti pentru aceste lucrări. Atât zona cooperativizată cât și cea necooperativă va intra în program”, a spus Marius Arthur Ursu în cadrul unei conferințe de presă a PSD.

Acesta a precizat că în trei comune din Alba se derulează proiecte de cadastrare. Este vorba de Horea, Vințu de Jos și Ighiu. Potrivit acestuia, în 8 mai va avea loc o licitație a unui proiect național în care sunt incluse 147 de comune din care patru sunt din Alba: Ciugud, Daia Română, Sântimbru și Șpring.

El a mai spus că Ministerul Agriculturii propune ca din 2018 subvențiile să nu mai fie acordate decât dacă există carte funciară.

PNCCF are drept obiectiv înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, eliberarea certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi eliberarea certificatelor de moştenitor în cazul succesiunilor nedezbătute. Astfel, va fi creată o bază de date unitară şi completă a imobilelor din ţară.

Bugetul estimat pentru implementarea Programului este estimat la 4,39 miliarde de lei în intervalul 2014-2023, jumătate din sumă fiind necesară pentru realizarea măsurătorilor cadastrale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020

Unirea Ziarul

Publicat

în

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020 La scrutinul din 9 iunie, numărul consilierilor locali se va reduce la nivelul județului Alba cu 10 consilieri locali, câte 2 în 5 unități administrativ-teritoriale (UAT), ca urmare a reducerii populației comparativ cu ultimele alegeri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea