Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din toamnă, într-un oraș din Țara Moților, va funcționa ”mall-ul moțesc” destinat exclusiv producătorilor din Apuseni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Mall moțesc” destinat exclusiv producătorilor din Apuseni, realizat din fonduri europene pentru producătorii din Apuseni

În toamnă va fi finalizată hala agroalimentară modernizată din Zlatna, destinată valorificării produselor agro-alimentare ale fermierilor de pe toată Valea Ampoiului, din Apuseni. Proiectul administrației locale – ”Modernizare infrastructură de valorificare și promovare a produselor din zona submontană – Piața Agroalimentară Zlatna” – este derulat prin AFIR, iar valoarea totală estimată a lucrărilor este de 894.081,72 lei, fără TVA.

Investiția este destinată sprijinirii producătorilor locali pentru a-și putea vinde marfa produsă în locuri de desfacere care corespund standardelor și normelor europene. Pe lângă facilitățile create producătorilor locali, vor beneficia de investiție și locuitorii de pe raza orașului Zlatna, și anume 2.512 gospodării, prin asigurarea cu produse proaspete agro-alimentare. Regimul de înălțime al clădirii este de P + 1E. Suprafața construită este de 268,4 mp, iar suprafața desfășurată este de 536,8 mp. La parter va exista o zonă comercială de 160 mp, o cameră frigorifică de 23,5 mp și un spațiu de depozitare de 59,1 mp. La etaj se va realiza o zonă comercială de 170 mp și grupuri sanitare de 23,5 mp.

Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a explicat pentru Ziarul Unirea că aici se va încerca și un proiect pilot de valorificare a cărnii de porc: ”În urma discuțiilor purtate cu ambasadoarea Chinei în România am trasat direcțiile preliminare pentru exportul de carne de porc – bio – din România, Zlatna, spre China.

Vom putea congela carnea de porc aici la noi, va fi transportată cu containere frigorifice spre Aeroportul Cluj, iar de aici va lua drumul Chinei. Cu brânza nu putem face acest lucru, pentru că ni s-a comunicat că chinezii nu prea sunt consumatori de brânză, însă am primit asigurări că în China sunt cetățeni care își permit să cumpere carne de porc, ecologică, deși este mai scumpă”.

Mall-ul moțesc este un vis mai vechi al primarului Ponoran, de a oferi șansa producătorilor locali să-și valorifice marfa și să elimine, pe cât posibil, intermediarii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea