Din pricina crizei financiare şi a dezinteresului CS Gold Roşia Montană, multipla laureată la rugby feminin s-a retras din campionat!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Echipa feminină de rugby în 7 CS Gold Roşia Montană s-a retras din campionatul naţional de junioare, competiţie aflată în plinCS Gold Rosia Montana rugby1ă desfăşurare. Prosopul a fost aruncat din motive financiare, strădania antrenorului Ionel Sahlean, cel care a „inventat” în Munţii Apuseni un important centru al sportului cu balonul oval fiind zadarnică. Tot din aceleaşi raţiuni a fost abandonată activitatea şi la nivelul senioarelor, de aproximativ un an criza bântuind prin vestiarele formaţiei feminine.

*Două titluri naţionale la junioare şi bronz la senioare

Înfiinţată în urmă cu 4 ani, CS Gold Roşia Montană a devenit rapid o forţă la acest nivel la rugby-ului feminin din ţară. Astfel au fost câştigate două titluri naţionale la junioare (în 2012 şi 2014), precum şi o medalie de argint la aceeaşi secţiune (2013). La acest palmares se mai adaugă bronzul din 2014 la senioare, dar şi locul al treilea cucerit la Campionatul Mondial intercluburi la junioare. Din păcate toate aceste rezultate, plus pasiunea jucătoarelor şi a antrenorului s-au dus pe apa Sâmbetei, rămânând doar simple amintiri. O parte dintre rugbiste au plecat spre zări mai calde: Alina Diniţă, Mădălina Radu şi Oxana Bunici – la Agronomia Bucureşti, Nicoleta Drilea şi Codrea Rodica – la echipa naţională a Republicii Moldova. „Am rezistat cât am putut, dar n-am mai putut duce de unul singur povara unei competiţii, oricâtă pasiune ar fi la mijloc. N-am mai fost sprijiniţi de nimeni, am fost abandonaţi. Probabil de la sport nu se câştigă prea multe voturi, de aceea nu se investeşte”, a răbufnit antrenorul Ionel Sahlean. O posibilă soluţie se întrevede prin înfiinţarea secţiei de rugby feminin în cadrul CS Unirea Alba Iulia, însă e regretabil ce s-a întâmplat…

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dan HENEGAR

1 comentariu

Clasa 26 octombrie 2015 at 16:32

Rusine acestei natiuni!prea murdara,prea vanzatoare „ROSIA AUR-VOT MONTANA”

Comentariile sunt oprite