Rămâi conectat

Sport

Din motive financiare, cădere brutală pentru baschetul albaiulian: CSU Alba Iulia, vicecampioana României, direct în eşalonul secund! Bogdan Duma: „Pur şi simplu nu am avut bani”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia Ruzomberok 7După ce a devenit vicecampioana României şi a cucerit pentru a doua oară trofeul CEWL, CSU Alba Iulia a sucombat din motive financiare, renunţând la participarea în primul eşalon!

Formaţia feminină de baschet din Cetatea Marii Uniri a aruncat prosopul, nu va mai activa în Liga Naţională după 8 sezoane consecutive, în care, în majoritatea cazurilor s-a aflat în prim-planul luptei la vârful ierarhiei. CSU Alba Iulia va evoluat din luna octombrie în al doilea eşalon valoric, sub comanda antrenorului Nicuşor Marcu, obiectivul fiind promovarea din Liga 1, bazându-se pe jucătoare tinere. Semnele crizei s-au arătat de lunile trecute, când secundul George Lăncrănjan nu a mai continuat, iar Miroslav Popov a acceptat un contract diminuat considerabil după negocieri îndelungate.

CSU Alba Iulia a fost sprijinită financiar de CJ Alba, însă a fost părăsită total de sponsorii privaţi, iar dinspre primăria municipiului albaiulian nu a fost susţinere în ultimii ani. În consecinţă a urmat căderea, deşi au fost efectuate transferuri, nou-venitelor fiindu-le reziliate însă contractele pe cale amiabilă.

*Bogdan Duma: „Pur şi simplu nu am avut bani”

Pentru această toamnă, clubul universitar mai avea la dispoziţie suma de 200.000 de lei, bani proveniţi de la MENCŞ, insuficientă pentru a acoperi toate cheltuielile până la finalul anului 2016. „Pur şi simplu nu am mai avut bani pentru a continua la nivelul respectiv. Am sperat să existe o rectificare bugetară, dar nu s-a mai produs”, a spus preşedintele Bogdan Duma. Iniţial, în vară, CSU Alba Iulia a anunţat că încearcă să-şi continue activitatea în limita a 10.000 de euro lunar, pentru CSU Alba Iulia - Sepsi Sf Gheorghe101acoperirea contractelor jucătoarelor şi băncii tehnice.

*Diferenţă de 30.000 de euro!

Pentru a duce la bun sfârşit anul, în lipsa altor surse de finanţare, cu excepţia fondurilor provenite de la Minister, CSU Alba Iulia ar mai fi avut nevoie de încă aproximativ 130.000 de lei (în jur de 30.000 de euro), asta pentru că la salarii se mai adaugă deplasările, masa, biletele de avion, chiriile, echipamentul, baremurile de arbitraj etc. „Aceasta este situaţia, din păcate. Prin asemenea momente critice am trecut şi Aradul, Tîrgoviştea sau Sfîntu Gheorghe. Trebuie să te limitezi la ce ai!”, a mai spus Bogdan Duma, care a explicat şi logica renunţării la prima scenă. „A fost cea mai bună decizie care putea fi luată. Pe câţi bani te bazezi, atât cheltui”, a spus oficialul CSU. Bodgan Duma a explicat de ce nu s-a încercat altă soluţie, de genul unui lot bazat numai pe baschetbaliste din ţară, sau măcar „modelul” Arad din campionatul trecut (când robinetul financiar s-a închis la finele anului 2015). „Era mult mai rău dacă începeam sezonul şi apoi nu puteam acoperi bugetul. Apăreau problemele cu jucătoarele şi impresarii, dacă nu le achitam salariile, iarăşi discuţii şi judecăţi. Iar dacă mizam numai pe românce în următorul campionat aveam toate şansele să retrogradăm, eram victime sigure valoric, nu făceam faţă campionatului şi mai pierdeam încă un an”, a conchis Duma.

Este o realitate dură ca în municipiul reşedinţă de judeţ, pentru o echipă ce s-a bătut pentru trofee şi a fost o forţă în întrecerile interne, nu s-au regăsit resurse pentru menţinerea standardelor! Şi astfel, am consemnat o nouă dezamăgire sportivă în Alba Iulia…

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea