Rămâi conectat

Politică Administrație

Dezvoltarea infrastructurii turistice a orașului Cugir și punerea în valoare a obiectivelor aflate în Patrimoniul zonei 

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea infrastructurii turistice a orașului Cugir și punerea în valoare a obiectivelor aflate în Patrimoniul zonei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a vorbit marți, 18 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, despre investițiile care se vor derula în Cugir, printr-un parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Urs filmat la Cugir, în toiul nopții, la plimbare pe Râul Mic, în zona Uzinei Mecanice spre Scăunel

Edilul de la Cugir a spus că prin această investiție se urmăresc două obiective principale, respectiv reconstituirea satului dacic și a Cetății din Cugir și restaurarea casei Ioan Mihu de la Vinerea, pentru a plasa aceste obiective pe harta turistică a zonei.

Se dorește „punerea în valoare a patrimoniului Cetățuiei din Cugir și reconstituirea cât mai autentică a Cetății” a declarat primarul. De asemenea, la baza Cetății se va amenaja o zonă de relaxare și se va dezvolta infrastructura necesară pentru organizarea de festivaluri. Suprafața totală care va fi dezvoltată este de peste 1 hectar.

Conform declarațiilor lui Adrian Teban, proiectul se află în etapa studiului de fezabilitate, care se estimează a fi finalizat la sfârșitul anului sau cel târziu la începutul anului viitor. Proiectarea pentru acest obiectiv se va lansa în zilele următoare, urmând ca săptămâna viitoare să fie lansată licitația publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Dacă un singur pensionar este nedreptățit de recalcularea pensiilor, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Dacă un singur pensionar este nedreptățit de recalcularea pensiilor, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă.” Dacă la un singur pensionar din România nu ajunge decizia de recalculare și pensia calculată pe noua lege, la 1 septembrie, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă pe loc. Din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea