Rămâi conectat

Actualitate

Dezbatere cu scandal la bugetul de stat pe 2013 – PDL a părăsit sala de plen

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentarii democrat-liberali au părăsit sala de plen în care au loc dezbaterile pe proiectul bugetului de stat 2013. Anunțul a fost făcut de preşedintele PDL Vasile Blaga care a explicat că reprezintanții partidului protestează în acest fel faţă de faptul că o parte din amendamentele depuse la proiectul bugetului nu se ma regăsesc în anexe şi nu pot fi susţine în plenul reunit, în ciuda unei înţelegeri anterioare putere – opoziţie.

Liderul PDL a avertizat că aleşii democrat-liberali nu vor participa nici la votul final asupra bugetului dacă amendamentele lor nu vor fi reintroduse în anexe. Pe de altă parte, Blaga s-a arătat convins că USL va reacţiona şi va reintroduce amendamentele.

Dezbaterile asupra Legii bugetului de stat au continuat astăzi, 6 februarie, după ce ieri Parlamentul României a finalizat, marţi, 5 februarie, dezbaterile generale şi a adoptat toate cele 54 de articole ale Legii bugetului de stat pe anul 2013, majoritatea în varianta comisiilor de buget-finanţe din cele două Camere. Niciun amendament al opoziţiei nu a fost aprobat.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Camera Deputaților, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 98.182, 5 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 116.359,3 milioane lei, cu un deficit de 18.176,8 milioane lei.

În cadrul dezbaterilor de marți au mai fost adoptate primele două anexe care fac parte integrantă din lege, precum şi alocaţiile bugetare pentru următorii ordonatori principali de credite: Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, ÎCCJ, Curtea Constituţională, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Avocatul Poporului, CNSAS şi CNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea