Dezamăgire la Balcaniada de marș: Ana Rodean a abandonat, Mihaela Acatrinei – locul 6

Dezamăgire pentru sportivele din Cetatea Marii Uniri la Campionatele Balcanice de marș din Ucraina: Ana Rodean a abandonat, iar Mihaela Acatriniei (ambele legitimate CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița) s-a clasat pe poziția a 6-a în cursa de 20 de kilometri marș.

La Campionatele Balcanice de marș, programate în premieră în Ucraina, în localitatea Ivano-Frankivsk, delegația „tricoloră” a cuprins 12 atleți, România cucerind două medalii de bronz, prin echipele de juniori 1, masculin și feminin.

Sunt foarte dezamăgit, era un concurs foarte important, în care ne puneam mari speranțe. Am avut mari așteptări de la Ana Rodean, care a muncit mult și era foarte bine pregătită. Din păcate, a acuzat dureri la burtă după kilometrul 5 și, deși nu dădea semne de oboseală, s-a oprit. A cedat, nu a mai luptat. Mihaela Acatrinei a mers bine jumătate din traseu, apoi a acuzat, și ea, dureri la ficat și a slăbit ritmul. Condițiile de concurs au fost grele, foarte frig, plus un traseu dificil, la care se adaugă și o concurență tare, cu sportive din Ucraina sau Kazahstan”, a spus antrenorul Gabriel Avram, conducătorul delegației României.

INFORMARE COVID-19

Din pricina pandemiei de coronavirus, au fost anulate alte două curse din luna mai, Campionatul Mondial de marș pe echipe din Ucraina și Grand Prix-ul de la Naumburg (Germania), astfel că Ana Rodean are șanse extrem de reduse să mai reușească o calificare la JO, în condițiile în care sportul mondial este afectat de pandemia de coronavirus.

La prima competiție internațională din acest an, una foarte importantă în privința creșterii șanselor de calificare la Jocurile Olimpice, Ana Rodean nu și-a îndeplinit obiectivul, din motive medicale, și se îndepărtează de JO de la Tokyo. Colega sa de club, Mihaela Acatrinei s-a clasat pe poziția a șasea, cu rezultatul o oră 41 de minute și 48 de secunde. O sportivă din țara gazdă a câștigat titlul balcanic, pe podium mai urcând două atlete din Grecia, pe locul 4 fiind o altă atletă din țara gazdă, iar pe cinci o reprezentantă a Turciei. De remarcat faptul că mărșăluitoarele clasate pe locurile 2-5 au încheiat cursa cu PB (record personal). Deplasarea s-a efectuat cu autocarul, pe o distanță de aproximativ 450 de kilometri, aceasta în condițiile în care Europa este bântuită de pandemia COVID-19

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...