Devierea aducțiunii de apă potabilă din localitatea Oiejdea, comuna Galda de Jos, undă verde din partea APM Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Undă verde din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Alba pentru devierea aducțiunii de apă potabilă din localitatea Oiejdea, comuna Galda de Jos.

Având în vedere că traseul aducțiunii de apă potabilă Alba Iulia –SP Galda (“Firul II”) a fost indentificat sub construcțiile existente în proprietatea S.C. ALBALACT S.A. ALBA IULIA, s-a impus necesitatea devierii acesteia între traversare Valea Gălzii până în apropiere de branșamentul S.C. PREFERA FOODS S.A.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Soluția de realizare propusă pentru execuția lucrărilor presupune a se monta:320 mlconductă din PAFSIN, Dn 1100 mm.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Tronsonul nou proiectat din PAFSIN, Dn 1100 mm, L = 320 m, se va racorda la aducțiunea de apă potabilă a sistemului regional al județului Alba, Fir II, oțel, Dn 1200 mm. Din acest punct de racord, apa va fi distribuită gravitațional, până în punctul de intersecție cu actualul traseu al aducțiunii spre SP Galda în apropiere de branșamentul S.C. PREFERA FOODS S.A.

Devierea aducțiunii apă potabilă se va realiza prin următoarea schemă generală:

– racord: aducțiunea de apă potabilă a sistemului regional al județului Alba, Fir II, oțel, Dn 1200 mm;

– conducta de aducțiune, tronson nou proiectat, din PAFSIN, Dn 1100 mm, L = 320 m până în punctul de intersecție cu actualul traseu al aducțiunii din PAFSIN, De 1100 mm, spre SP Galda.
– lungime tronson: 320 de metri

Cantitatea de pământ rezultată de la execuția lucrărilor (cămine, conducta, nisip, balast, piatră) va fi transportat pentru a fi folosit ca umpluturi în alte locații sau va fi depozitat într-o locație indicată de către beneficiar.
Parte din pământ refolosit la umpluturi se depozitează la cel puțin 50 cm depărtare de marginea tranșeei, pe o singură parte a tranșei, aceea opusă căii de acces și transport a tuburilor și materialelor pentru conductă, astfel încât să nu pună în pericol circulația pe drumul județean, cât și pe celelalte drumuri aferente localităților.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419