Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deținutul care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă la Aiud, ARESTAT preventiv pentru tentativă de omor și ultraj judiciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Varga Augustin, deținutul care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă în timpul unei şedinţe la Judecătoria Aiud, a fost arestat preventiv. Potrivit unui comunicat remis, joi, de Tribunalul Alba, acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor.

  ”Joi,  12.05.2016, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul Public –  Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă a inculpatului  Varga Augustin pe o perioadă de 30 zile, de la data de 12.05.2016 până la 10.06.2016, inclusiv”, se arată în comunicatul Tribunalului Alba.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Tribunalului Alba , dosar 1662/107/2016:

Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba cu privire la inculpatul Varga Augustin şi în consecinţă: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Varga Augustin, …, în prezent privat de libertate în cadrul Penitenciarului Aiud, posesor al …, CNP…, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2016, până la data de 10.06.2016, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul avocatului din oficiu, în sumă de 130 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului de Avocaţi Alba.”

Citiți și FĂRĂ PRECEDENT ÎN ALBA: Un deținut a încercat să omoare un judecător, la Aiud, la ieșirea din sala de judecată

Varga Augustin are 29 de ani, este din Cetatea de Baltă și execută o pedeapsă de 6 ani și 2 luni, pentru tâlhărie calificată asupra unei femei, pedeapsa fiind pronunțată în data de 21 decembrie 2015, de Judecătoria Brașov. Precizăm că deținutul mai are o condamnare, tot pentru tâlhărie calificată asupra unei femei, pronunțată de Judecătoria Sighișoara în data de februarie 2015, rămasă definitivă după judecarea apelului la Curtea de Apel Mureș. El a fost încarcerat în penitenciarul Aiud anul trecut.

Potrivit Curții de Apel Alba Iulia, miercuri, în timp ce câţiva deţinuţi erau conduşi afară după o şedinţă de judecată de la Judecătoria Aiud, Augustin Varga l-a atacat pe preşedintele completului de judecată cu un ciob de sticlă. După încercarea nereuşită, deţinutul s-a autoagresat cu ciobul de sticlă, provocându-şi leziuni sângerânde, motiv pentru care a fost imediat transportat la spital. (C.M.)


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare