Rămâi conectat

Ştirea zilei

FĂRĂ PRECEDENT ÎN ALBA: Un deținut a încercat să omoare un judecător, la Aiud, la ieșirea din sala de judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O judecătoare a fost la un pas să-și piardă viața, în această dimineață, la Aiud, după ce un deținut a atacat-o, la ieșirea din sala de judecată, cu un ciob de sticlă (sau oglindă), încercând să o omoare.

tentativa omorDeși era flancat de doi mascați și încătușat împreună cu un alt deținut (care s-ar putea să-i fie complice), Varga Augustin, în vârstă de 29 de ani, din Cetatea de Baltă, un deținut care avea termen de judecată pentru contestație la executare, la finalul ședinței, la ieșirea din sală, s-a aruncat asupra judecătoarei și a încercat să-i taie gâtul cu ciobul pe care îl avea ascuns în palmă, trăgându-l după el și pe celălalt deținut.

Magistratul a reușit să se ferească de lovitură iar deținutul, văzând că a ratat ținta, și-a înfipt ciobul în gât, probabil cu intenția de a-și lua viața. El a fost imobilizat și apoi transportat de urgență la spital. Leziunea pe care și-a provocat-o nu a fost gravă, astfel că, la scurt timp după incident, el a fost transportat la penitenciar.

Situația a fost confirmată de reprezentantul Curții de Apel Alba Iulia: ”Astăzi, 11.05.2016, la Judecătoria Aiud, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere. În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător (ciob de sticlă). În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde motiv pentru care a fost imediat transportat la spital. În acestă cauză se efectuează cercetări de către organele judiciare competente”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea