Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deținuții penitenciarului Aiud ascundeau obiecte INTERZISE în instalaţiile sanitare. Costurile reparațiilor, consistente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instalaţiile sanitare din 40 de camere de detenţie de la Penitenciarul Aiud vor fi înlocuite, după ce au fost deterioare, fiind folosite de către deţinuţi pentru ascunderea obiectelor interzise. În penitenciar sunt introduse deseori telefoane mobile, bani, droguri şi chiar arme albe.

În camerele vizate se va înlocui şi tâmplăria din lemn cu ferestre PVC cu geam termopan cu folie antiefracţie şi uşi de aluminiu la grupurile sanitare. Investiţia este de aproape 580.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, imobilul „Secţiile I – IV” (S + P + 3E + M) din cadrul Penitenciarului Aiud, clădire construită în perioada 1889 – 1892 şi modernizată în perioada 2005 – 2007 şi are în componenţă 185 camere de deţinere.

Conform documentului amintit, exploatarea deficitară de către persoanele private de libertate a instalaţiei sanitare de scurgere a dus la deteriorarea sifoanelor de scurgere a cădiţelor de duş, prin ridicarea acestora în vederea ascunderii de obiecte interzise. De asemenea, s-a constatat spargerea sifoanelor de pardoseală din grupurile sanitare, tot în vederea ascunderii de obiecte interzise.

Coloanele verticale de canalizare au fost folosite şi ele ca ascunzători, prin accesul facil la acestea prin intermediul recordului flexibil al vasului WC, ceea ce a dus la infiltraţii în camerele de la nivelul inferior, pe pereţii comuni ai camerei cu grupul sanitar, cât şi pe pereţii holului.

De asemenea, tâmplăria camerelor de deţinere (cu excepţia uşii metalice de maximă siguranţă, de acces în camere) este din lemn de răşinoase. Se propune astfel înlocuirea obiectelor sanitare existente cu obiecte sanitare antivandalism. Montarea noilor obiecte sanitare ar urma să blocheze accesul persoanelor private de libertate la elementele de scurgere şi de alimentare cu apă rece/caldă a obiectelor sanitare, pentru ascunderea de obiecte interzise şi va înlătura infiltraţiile la nivelele inferioare cauzate de distrugeri ale elementelor instalaţiei sanitare a camerelor de deţinere.

Se vor înlocui ferestrele de lemn cu ferestre din profile PVC armate cu profile metalice şi geam termopan cu folie antiefracţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea