Rămâi conectat

Curier Județean

Detector de metale, confiscat de la un albaiulian de 54 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba Iulia au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii.

La data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat o acţiune, pe raza municipiului, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor de la normele legale privind protecţia patrimoniului arheologic.

Cu ocazia acestei acţiuni, a fost depistat un cetățean, în vârstă de 54 de ani, din Alba Iulia, care deţinea, fără autorizaţie, un detector de metale.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 1 pct. 10  din Ordonanța nr. 43/2000, iar detectorul de metale a fost confiscat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aminteşte celor interesaţi de achiziţionarea unui detector de metale, faptul că o pot face doar de la societăţi comerciale autorizate, conform O.G. 43/2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional şi a Legii 258/2006 privind modificarea şi completarea O.G. 43/2000.

După achiziţionarea aparatului este necesară obţinerea unei autorizaţii de deţinere a detectorului de metale.

Această autorizaţie se eliberează de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru persoanele care au domiciliul pe raza judeţul Alba.

Pentru informaţii suplimentare poate fi accesată pagina de internet https://ab.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/model-de-cerere-privind-detinerea-si-comercializarea-detectoarelor-de-metale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Blaj, cu mandat de executare pentru conducere fără permis, prins de polițiști. A fost depus la penitenciarul Aiud

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat din Blaj, cu mandat de executare pentru conducere fără permis, prins de polițiști. A fost depus la penitenciarul Aiud Polițiștii din Blaj au identificat joi, un bărbat de 36 de ani, un bărbat care este posesorul unui mandat de executare pentru infracțiunea de a conduce fără permis. Citește și: Bărbat de 37 de ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea