Detector de metale, confiscat de la un albaiulian de 54 de ani

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Poliţiştii din Alba Iulia au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii.

La data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat o acţiune, pe raza municipiului, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor de la normele legale privind protecţia patrimoniului arheologic.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Cu ocazia acestei acţiuni, a fost depistat un cetățean, în vârstă de 54 de ani, din Alba Iulia, care deţinea, fără autorizaţie, un detector de metale.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 1 pct. 10  din Ordonanța nr. 43/2000, iar detectorul de metale a fost confiscat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aminteşte celor interesaţi de achiziţionarea unui detector de metale, faptul că o pot face doar de la societăţi comerciale autorizate, conform O.G. 43/2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional şi a Legii 258/2006 privind modificarea şi completarea O.G. 43/2000.

După achiziţionarea aparatului este necesară obţinerea unei autorizaţii de deţinere a detectorului de metale.

Această autorizaţie se eliberează de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru persoanele care au domiciliul pe raza judeţul Alba.

Pentru informaţii suplimentare poate fi accesată pagina de internet https://ab.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/model-de-cerere-privind-detinerea-si-comercializarea-detectoarelor-de-metale

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419