Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Despăgubiri de peste 280.000 de lei pentru patru foşti clienţi care şi-au pierdut banii la CEC Bank Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Despăgubiri de peste 280.000 de lei pentru patru foşti clienţi care şi-au pierdut banii la CEC Bank Zlatna.

Instanţele din Alba Iulia au pronunţat primele decizii favorabile unor foşti clienţi ai agenţiei CEC Bank din Zlatna care şi-au pierdut economiile depuse la bancă şi nu au fost despăgubiţi pe motiv că nu ar deţine suficiente dovezi în acest sens.

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat, în primă instanţă, patru hotărârii prin care obligă CEC Bank să plătească despăgubiri unor persoane fizice în valoare totală de peste 280.000 de lei. Într-un caz au fost acordată suma de peste 116.000 de lei, într-un altul este vorba despre valoarea de 123.000 de lei, în timp ce alte două cauze au sume mai mici: 20.000 de lei, respectiv aproape 21.000 de lei. Oamenii au dat în judecată banca după ce au fost refuzaţi să fie despăgubiţi în cadrul procesului penal derulat şi finalizat la instanţele din Alba. Două angajate ale agenţiei CEC Bank din oraşul Zlatna au sustras banii depuşi de clienţi producând o pagubă totală de peste 1 milion de euro.

”Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul C. P. în contradictoriu cu S.C. CEC BANK S.A., cu sediul în Bucureşti, având ca obiect pretenţii, şi în consecinţă: Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 123.000 lei cu titlu de pretenţii, debit principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii legale calculate asupra acestei sume începând cu data de 07.10.2016 şi până la data plăţii efective a sumei datorate cu titlu principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei 9.145 lei, din care suma de 3.565 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată şi suma de 5.580 lei cu titlu de onorariu de avocat”, se afirmă în minuta unei decizii de la Judecătorie.

O altă minută a unei sentinţe de la judecătorie arată astfel: ”Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul E. A. în contradictoriu cu S.C. CEC BANK S.A., având ca obiect pretenţii, şi în consecinţă: Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 116.425 lei cu titlu de pretenţii, debit principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii legale calculate asupra acestei sume începând cu data de 07.10.2016 şi până la data plăţii efective a sumei datorate cu titlu principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei 8.834 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 3.434 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată şi suma de 5.400 lei cu titlu de onorariu de avocat. Deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

În dosarul penal care s-a judecat la instanţele din Alba, o fostă angajată a agenţiei din Zlatna (Elena Meteşan) a fost condamnată definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru 185 de acte materiale. De asemenea, instanţa a menţinut despăgubirile pe care inculpata trebuie să le plătescă băncii la valoarea de 4.227.940 de lei şi 236.981 de euro. Bani au fost plătiţi, deja, de către CEC către 168 de clienţi care şi-ai pierdut sumele depuse în conturi.

Un număr de peste 100 de clienţi nu au fost despăgubiţi pe motiv că nu deţin documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat. Aceştia au primit atunci când au predat banii documente care nu mai erau folosite de bancă, în timp ce alţii nu au primit nicio hârtie fiind convinşi că fosta angajată le depune banii în cont. Acest lucru nu s-a întămplat, iar femeia aflată în prezent la închisoare şi-a însuşit sumele de bani primite de la oameni. Câteva zeci dintre aceştia au dat în judecată banca, separat, în civil şi aşteaptă finalizarea proceselor pentru a-şi putea recupera sumele pierdute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea