Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deși lovită de soartă, se gândește la alții suferinzi. Andreea, tânăra din Cugir care suferă de o boală cruntă, nu se mai poate opera și ar vrea ca banii strânși din donații să ajungă la alți doi copii bolnavi

Publicat

în

”Asociația “Ține de Tine!” dorește să aducă la cunoștință opiniei publice noua lovitură pe care a primit-o de curând Andreea Boltașu, fata de 18 ani din Cugir, pentru care asociația a mobilizat oamenii din oraș pentru a o sprijini în suferința pe care o poartă de la vârsta de 11 ani.

După setul de analize din luna martie 2017 medicii i-au recomandat ca soluție pentru ”ghemul” de vene crescut pe creier o complicată intervenție chirurgicală numită embolizare, care ar fi costat-o 17.000 de euro, bani pe care familia nu i-a avut. Speranțele Andreei au prins viață când, prin moblizarea generală a tuturor oamenilor cu suflet mare din Cugir, a firmei Star Transmission Cugir și multor ale firme, s-a reușit strângerea sumei de 10.000 de euro.

Citiți și „Alături de Andreea” – Povestea tinerei din Cugir care suferă de o malformație artero-venoasǎ la creier

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru că o parte consistentă a sumei de bani a fost stânsă la sfârșitul lunii octombrie, familia a hotârât să înceapă prima etapă a intevenției chirurgicale. Speranțele Andreei de a scăpa definitiv de boală au fost retezate brutal, atunci când în urma controlului dinaintea intevenției medicii au constatat că situația s-a schimbat și nu mai era identică cu cea constatată la analizele făcute în luna martie. Medicii i-au transmis că dacă va face interveniția va rămâne paralizată pe viață pe partea dreaptă a corpului. Ca alternativă, i-a fost recomandat un tratament zilnic ce îi poate ține boala sub control și care se ridică la 100 de euro pe lună.

Andreea va fi dependentă toată viața de acest tratament, care nu o face bine, doar ameliorează durerea. Este a doua oară când acestei fete, atât de încercată, îi sunt distruse speranțele de a scăpa definitiv de boală. La vârsta de 11 ani, medicii au stabilit că ”ghemul” de vene poate fi îndepărtat prin operație. A fost pregătită pentru intervenție, iar în ziua cea mare un medic francez, aflat întâmplător în spitalul bucureștean, s-a uitat peste analizele fetei și a descoperit că situația era mult mai complicată decât s-a constatat inițial, iar o operație pentru Andreea în această situație ar fi adus ori moartea pe masa de operație, ori să nu se mai trezească niciodată și să rămână în starea de ”legumă”.

Asociația “Ține de Tine!” este în continuare alături Andreea în această perioadă foarte delicată pentru ea și dorește să își exprime solidaritatea și admirația profundă pentru faptul că luptă cu boala și o poartă cu demnitate și cu maximă discreție de atâția ani. Asociația îi transmite că ea este un erou pe care îl admiră profund și căruia îi acordă tot respectul pentru că, în ciuda atâtor lovituri primite, a găsit întotdeauna puterea necesară de a lupta în continuare și nu s-a lăsat copleșită de piedicile și încercările atât de dificile prin care a trecut până acum și trece în continuare.

Admirația și respectul asocițaiei față de Andreea au crescut și mai mult în aceste zile, datorită dorinței ei pe care a făcut-o publică, aceea de a înapoia banii tuturor celor care solicită acest lucru și de a dona banii rămași altor doi tineri din Cugir care au mari probleme de sănătate și au nevoie urgentă de ajutor: George David de 18 ani, bolnav de cancer, care are nevoie de o operație în Italia, de 20.000 de euro și Mateo Cașu, de 8 ani, cu o boală care necesită o operație care costă 60.000 de dolari.

Citiți și APEL UMANITAR: David George, un tânăr de 18 ani din Vinerea, diagnosticat cu cancer galopant la nivelul oaselor, are mare nevoie de ajutorul nostru

Poveste despre mult prea lunga suferinţă a lui Mateo, un băiețel de 8 ani, din Cugir, care are nevoie de ajutorul nostru

Asociația “Ține de Tine!” multumește pe această cale tuturor celor care în această perioadă au fost alături de Andreea, i-au fost aproape, au susținut-o și îi roagă să fie în continuare alături de ea, fiindcă are nevoie de sprijin. De asemenea îi îndeamnă pe toți oamenii doritori să facă un bine să urmeze exemplul Andreei de a-i ajuta pe cei doi tineri, pe care ea a ales să îi sprijine pentru ca aceștia să primească tratamentul necesar și să poată avea o viață normală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Parada absolvenților și festivitatea de absolvire a promoției 2022 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

în

 Parada absolvenților și festivitatea de absolvire a promoției 2022 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Astăzi, 25 iunie, are loc tradiționala paradă a absolvenților și festivitatea de absolvire a Promoției 2022 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Întâlnirea tuturor absolvenților UAB, în ținutele festive personalizate pe facultăți, împreună cu profesorii tutori de an, se va face în fața Casei de Cultură a Studenților, la ora 9.00, de unde vom porni parada absolvenților, urcând prin Porțile Cetății, cu un moment special oferit de Garda Cetății.

Elit - Gustul Desăvârșit

La sosirea coloanei absolvenților, în Piața Cetății va avea loc festivitatea de absolvire.

Toți participanții vor primi flyere cu Imnul Gaudeamus și cu „Jurământul Absolventului UAB”, jurământ care se va rosti în cadru festiv, în timpul ceremoniei. Festivitatea va include și momentul simbolic de predare a Cheii Promoției, precum și decernarea diplomelor pentru cei mai merituoși dintre absolvenții tuturor programelor de licență și de masterat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 25 – 27 iunie 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 25 – 27 iunie 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 25 – 27 iunie 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 25 – 27 iunie 2022

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Medic legist din Alba condamnat pentru infracţiuni rutiere: Ce pedeapsă au decis magistrații

Publicat

în

Medic legist din Alba condamnat pentru infracţiuni rutiere: Ce pedeapsă au decis magistrații

Magistrații au decis să-l condamne la închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni rutiere pe un medic legist, fost angajat al Spitalului Judeţean Alba. Acesta a fost judecat pentru două infracțiuni rutiere: conducere fără permis şi refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

D. D. a fost condamnat joi, 23 iunie, la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, su suspendarea executării pe un termen de trei ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiul Alba Iulia sau în cadrul Muzeului Naţional al Unirii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 17 iunie 2021, medicul Daniel D. a condus un autoturism pe o stradă din Alba Iulia, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala MAI.

„Inculpatul a fost oprit pentru control de către organele de poliţie, iar la solicitarea organelor de poliţie a refuzat iniţial să prezinte documentele de identitate, motiv pentru care s-a procedat la verificarea sa în baza de date a Poliţiei Române. Având în vedere că inculpatul emana halenă alcoolică, organele de cercetare penală i-au solicitat în mod expres, repetat, în prezenţa unui martor, iar ulterior şi a avocatului său ales, să se supună testării cu aparatul etilotest marca Drager şi să îi însoţească la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în vederea recoltării mostrelor biologice necesare pentru stabilirea nivelului de îmbibaţie alcoolică din sânge. Inculpatul a refuzat expres să se supună testărilor necesare, deşi i s-a adus la cunoştinţă, inclusiv în prezenţa avocatului său ales, că această conduită întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a transmis IPJ Alba, la momentul respectiv.

Bărbatul a mai fost implicat într-un incident similar în 25 august 2021, când s-a urcat la volan şi a fost implicat într-un accident uşor, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Acesta a fost reţinut şi apoi arestat la domiciliu până în 10 octombrie 2021. În urma scandalului public, medicul a demisionat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

În octombrie 2018 a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani tot pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare