Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deși lovită de soartă, se gândește la alții suferinzi. Andreea, tânăra din Cugir care suferă de o boală cruntă, nu se mai poate opera și ar vrea ca banii strânși din donații să ajungă la alți doi copii bolnavi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Asociația “Ține de Tine!” dorește să aducă la cunoștință opiniei publice noua lovitură pe care a primit-o de curând Andreea Boltașu, fata de 18 ani din Cugir, pentru care asociația a mobilizat oamenii din oraș pentru a o sprijini în suferința pe care o poartă de la vârsta de 11 ani.

După setul de analize din luna martie 2017 medicii i-au recomandat ca soluție pentru ”ghemul” de vene crescut pe creier o complicată intervenție chirurgicală numită embolizare, care ar fi costat-o 17.000 de euro, bani pe care familia nu i-a avut. Speranțele Andreei au prins viață când, prin moblizarea generală a tuturor oamenilor cu suflet mare din Cugir, a firmei Star Transmission Cugir și multor ale firme, s-a reușit strângerea sumei de 10.000 de euro.

Citiți și „Alături de Andreea” – Povestea tinerei din Cugir care suferă de o malformație artero-venoasǎ la creier

Pentru că o parte consistentă a sumei de bani a fost stânsă la sfârșitul lunii octombrie, familia a hotârât să înceapă prima etapă a intevenției chirurgicale. Speranțele Andreei de a scăpa definitiv de boală au fost retezate brutal, atunci când în urma controlului dinaintea intevenției medicii au constatat că situația s-a schimbat și nu mai era identică cu cea constatată la analizele făcute în luna martie. Medicii i-au transmis că dacă va face interveniția va rămâne paralizată pe viață pe partea dreaptă a corpului. Ca alternativă, i-a fost recomandat un tratament zilnic ce îi poate ține boala sub control și care se ridică la 100 de euro pe lună.

Andreea va fi dependentă toată viața de acest tratament, care nu o face bine, doar ameliorează durerea. Este a doua oară când acestei fete, atât de încercată, îi sunt distruse speranțele de a scăpa definitiv de boală. La vârsta de 11 ani, medicii au stabilit că ”ghemul” de vene poate fi îndepărtat prin operație. A fost pregătită pentru intervenție, iar în ziua cea mare un medic francez, aflat întâmplător în spitalul bucureștean, s-a uitat peste analizele fetei și a descoperit că situația era mult mai complicată decât s-a constatat inițial, iar o operație pentru Andreea în această situație ar fi adus ori moartea pe masa de operație, ori să nu se mai trezească niciodată și să rămână în starea de ”legumă”.

Asociația “Ține de Tine!” este în continuare alături Andreea în această perioadă foarte delicată pentru ea și dorește să își exprime solidaritatea și admirația profundă pentru faptul că luptă cu boala și o poartă cu demnitate și cu maximă discreție de atâția ani. Asociația îi transmite că ea este un erou pe care îl admiră profund și căruia îi acordă tot respectul pentru că, în ciuda atâtor lovituri primite, a găsit întotdeauna puterea necesară de a lupta în continuare și nu s-a lăsat copleșită de piedicile și încercările atât de dificile prin care a trecut până acum și trece în continuare.

Admirația și respectul asocițaiei față de Andreea au crescut și mai mult în aceste zile, datorită dorinței ei pe care a făcut-o publică, aceea de a înapoia banii tuturor celor care solicită acest lucru și de a dona banii rămași altor doi tineri din Cugir care au mari probleme de sănătate și au nevoie urgentă de ajutor: George David de 18 ani, bolnav de cancer, care are nevoie de o operație în Italia, de 20.000 de euro și Mateo Cașu, de 8 ani, cu o boală care necesită o operație care costă 60.000 de dolari.

Citiți și APEL UMANITAR: David George, un tânăr de 18 ani din Vinerea, diagnosticat cu cancer galopant la nivelul oaselor, are mare nevoie de ajutorul nostru

Poveste despre mult prea lunga suferinţă a lui Mateo, un băiețel de 8 ani, din Cugir, care are nevoie de ajutorul nostru

Asociația “Ține de Tine!” multumește pe această cale tuturor celor care în această perioadă au fost alături de Andreea, i-au fost aproape, au susținut-o și îi roagă să fie în continuare alături de ea, fiindcă are nevoie de sprijin. De asemenea îi îndeamnă pe toți oamenii doritori să facă un bine să urmeze exemplul Andreei de a-i ajuta pe cei doi tineri, pe care ea a ales să îi sprijine pentru ca aceștia să primească tratamentul necesar și să poată avea o viață normală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea